Food

De lekkerste homemade yoghurt-fruit ijsjes maak je zo

Jeeeeh, wat worden we blij van dat zonnige weer. En bij zulke tropische temperaturen hoort natuurlijk een fris en fruitig recept. Wat dacht je van heerlijke yoghurt-fruit ijsjes voor de juiste dosis verkoeling? Ijs is heerlijk, maar smaakt nog beter wanneer je het zelf hebt gemaakt. Met dit makkelijke, maar vooral heerlijke recept maak jij je eigen homemade ijsjes. Buiten dat ze heerlijk en verfrissend zijn, zien ze er erg leuk en kleurrijk uit!

Deze ijsjes zijn ideaal als toetje na een zomerse barbecue, maar ook perfect als verkoelende snack tijdens de warmste uurtjes van de dag. Door het gebruik van verschillend fruit creëer jij de meest kleurrijke ijsjes die je het liefst meteen wilt opeten. Het leuke van dit recept? Je kunt smaken eindeloos variëren. Kies nu voor de smaken bosbes, aardbei, kiwi en sinaasappel en probeer de volgende keer wat anders. Kies dan bijvoorbeeld frambozen en citroen en je hebt een totaal ander ijsje.

Om deze heerlijke yoghurt-fruit ijsjes te maken heb je de volgende dingen nodig:

Benodigdheden
♥ 1 bakje griekse yoghurt
♥ Vers fruit naar keuze
♥ 100 gr granola
♥ Honing
♥ Ijsvormpjes

Watch on YouTube

Stap 1: Doe verschillende soorten fruit in de vormpjes. Voeg vervolgens wat Griekse yoghurt toe, daarna weer wat fruit en dan weer wat yoghurt.

Stap 2: Sla vervolgens de lucht uit het vormpjes en druk het fruit wat aan. Probeer het fruit een beetje tegen de zijkant aan te drukken, zodat de ijsjes er straks kleurrijk uitzien.

Stap 3: Doe wat granola in een bakje en voeg hier wat honing bij totdat de granola goed aan elkaar blijft plakken. Dit is belangrijk, anders valt de granola straks van je ijsje.

Stap 4: Voeg de granola als laatste toe in de vormpjes en druk het met een lepel stevig aan. Vervolgens prik je de stokjes in het midden van het ijsje en zet je de ijsjes in de vriezer.

Stap 5: Wacht zo’n 3 uur en dan zijn de ijsjes klaar. Om de ijsjes uit de vormpjes te krijgen moet je wel eventjes wachten, want anders trek je de ijsjes kapot. Laat ze 10 minuten staan en verwarm de zijkanten daarna met wat warm water. Vervolgens trek je de ijsjes gemakkelijk uit de vormpjes.

Lees ook: 

Must reads 👀