Fashion

Hoe vaak moet je je spijkerbroek wassen?

Onze liefde voor denim is zo groot dat we zo’n beetje iedere dag van de week iets van een jeansstof uit de kast trekken. En als je de perfecte fit hebt gevonden wil je natuurlijk wel dat je spijkerbroek zo lang mogelijk meegaat. Maar er is één ding dat veel mensen niet goed doen. Hint: het heeft alles te maken met het wassen van je spijkerbroek. Lees maar mee.

Hoe vaak moet je je spijkerbroek wassen

 

Heb je een shirtje één keer gedragen? Grote kans dat je ‘m dan in de was gooit. Oh, en die spijkerbroek die niet meer zo fris ruikt? Die kan gelijk mee. Over dat laatste kledingstuk willen we het weleens hebben op Girlscene. Spot je iemand van de Girlscene redactie? Dan is de kans eh… héél groot dat we een spijkerbroek dragen. En daar voelen we ons totaal niet schuldig over! Maar daarom is het des te belangrijker om goed voor onze geliefde broeken te zorgen. Sterker nog, dat lijken we met z’n allen is té goed te doen.

 

Hoe vaak moet je je spijkerbroek wassen?
Het antwoord op deze vraag is nooit. Jup, je leest het goed. Als je wil dat de rek niet uit je broek gaat én dat de wassing mooi blijft, dan is het beter om je broek nooit in de wasmachine te doen, laat staan in de droger. Maar goed, soms wil je natuurlijk wel dat je broek weer lekker schoon is. In dat geval is het beter om een broek (minstens) vijf tot tien keer te dragen voordat je ‘m in de wasmand gooit.

Moet je je spijkerbroek wassen als je ‘m hebt gekocht?
Schijnbaar niet, want wist je al dat fabrikanten de broek wassen voordat het überhaupt in de rekken hangt?! Het is dus niet nodig om een spijkerbroek te wassen bij thuiskomst.

Hoe houd je je broek schoon?
Je hoeft dus niet bij ieder vlekje je broek in de was te gooien, maar dan blijft wel de vraag hoe je je broek schoonhoudt. Is het niet gelukt om je eten netjes naar binnen te krijgen en heb je daardoor een vieze vlek? Pak dan een tandenborstel en een beetje zeep om de vlek met de hand weg te halen. Je broek zal je dankbaar zijn.

 

Lees ook:

Must reads 👀