Beauty

4 signalen dat je mee-eters heel iets anders zijn

2

Het is tijd om een onderwerp aan te snijden dat allesbehalve sexy is. In dit artikel hebben we het namelijk over je huid en dan je neus in het bijzonder. Die zwarte puntjes hè... Je vermoedt dat het in de categorie mee-eters valt, maar wist je al dat het ook iets heel anders kan zijn? Girlscene vertelt je er meer over. Lees maar mee.

Het zijn namelijk 'sebaceous glands' die volgens Teen Vogue worden aangezien voor mee-eters. Bij een gebrek aan een letterlijke vertaling noemen we het in dit artikel 'talgklieren'. Deze talgklieren lijken op een verstopte klier zoals bij een mee-eter, maar in werkelijkheid is het dus iets anders. En dat verklaart waarom je geen 'troep' uit je neus trekt als je een neusstrip hebt gebruikt.

Mee-eters
In het artikel wordt het fenomeen mee-eter nog eens uitgelegd. Een dermatoloog vertelt: "Mee-eters ontstaan als de opening van een haar follikel verstopt." Iedere haar follikel bevat een haar en een sebaceous gland dat talg produceert. Door de talgproductie en dode huidcellen in de klier oxideert de kleur en wordt het zwart bij verstopping. Zo ontstaat dus een mee-eter. De talgklieren daarentegen zijn ervoor om talg of 'olie' naar de huid te brengen.


Wat zijn de signalen dat je mee-eter dus geen mee-eter is?

1. Als je een neusstrip gebruikt komt er niets uit je neus
Het lijkt zo fijn: een neusstrip gebruiken om alle viezigheid uit je neus te krijgen. Maar zodra je de strip verwijdert zie je maar één ding. Of eigenlijk zie je niets, want er komt dus helemaal niets uit je neus. Dat duidt erop dat je dus geen mee-eters hebt (of dat de neusstrip niet werkt).

2. De 'mee-eter' is plat
Als je denkt dat je mee-eter plat is, dan is het geen mee-eter. Waarom? Omdat de blackheads juist groter van vorm en zelfs iets op de huid liggen. Zo'n (verstopte) talgklier is plat.

3. Als je knijpt komt er geen draad aan viezigheid uit
Niets zo fijn als mee-eters verwijderen, vooral omdat er altijd een hoop viezigheid uitkomt. Vaak in een sliert. Maar probeer je een mee-eter uit te knijpen en zie je geen slierten (sorry voor de grafische beschrijving) naar buiten komen? Dan heb je dus niet met een mee-eter te maken.

4. Je ziet het alleen als je heel dicht tegen de spiegel staat
Er is een verschil tussen een mee-eter en een talgklier met een zwart puntje. Wat dan? De mee-eter valt letterlijk meer op. Ze zijn dus groter van vorm, liggen hoger op de huid én zijn van een afstandje zichtbaar. De talgklier is alleen zichtbaar als je tegen de spiegel staat.

Wat doe je aan deze zwarte puntjes die geen mee-eters zijn?
De talgklieren zijn natuurlijk en het is niet iets waar je je zorgen om te maken. Sterker nog, ze zitten over je hele lichaam, al valt het in je gezicht misschien meer op. Hoe dan ook, het is dus het beste om er gewoon helemaal af te blijven. Gebruik dagelijks een tool om je huid te reinigen zoals de Clarisonic of Foreo Luna en kies er eens in de zoveel tijd voor een peeling.

Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Teenvogue.com en Instyle.com

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 jaar geleden Rebekah

    goed artikel ja! wist dit nog niet

  • 2 jaar geleden Domino

    Goed artikel! Ik wist niet dat het gewoon talgklieren waren, ik denk dat velen dit nog niet wisten, dus erg goed om dit aan te kaarten.

  1. 1