Beauty

Girlscene’s Emma: ‘Ik ben halverwege de twintig en heb nog stééds puistjes’

‘Je hormonen zijn gewoon op hol, het gaat weer over als je ouder bent’, kreeg ik, Girlscene’s Emma, als 14-jarig meisje te horen. Ik ben nu halverwege de twintig en ik heb nog stééds last van puistjes. In dit artikel vertel ik mijn verhaal én waarom je niet moet opgeven als je ook last hebt van puistjes.

Grote teleurstelling
In 2005 spotte ik het voor het eerst: een groot, rood puistje. Wat ik toen nooit had kunnen bedenken is dat die puistjes als een rode draad door mijn leven lopen. Ik begon volle moed met mijn eerste middel tegen puistjes in de hoop dat ik er vanaf zou komen. Helaas, een teleurstelling. Het deed helemaal niks voor mijn huid en er bleven puistjes bij komen.

Onkruid
Mijn gezicht zat onder de puistjes, mee-eters en witte bultjes. Ik bleef allerlei dingen proberen: van zogenaamde wondermiddelen tot aanpassingen in mijn dieet. Soms verdwenen de puistjes en dacht ik eindelijk verlost te zijn. Maar na verloop van tijd kwamen de rode krengen altijd weer terug, als onkruid.

Geef niet op
Ik weet als geen ander hoe wanhopig je kunt worden van die puistjes. Het liefst wil je het bijltje erbij neer gooien, zwelgen in zelfmedelijden en ‘waarom ik?’ uitroepen. Inmiddels ben ik halverwege de twintig en heb ik nog steeds veel puistjes. Maar ik geef niet op! En ik hoop dat jij dat ook niet doet.

Goed nieuws
Het goede nieuws is dat er veel geneesmiddelen tegen puistjes en mee-eters zijn. Heb jij last van puistjes en/of mee-eters en wil je iets doen aan jouw onzuivere huid? Benzac Gel* is een veelgebruikt, effectief product en goed om mee te beginnen. Het is verkrijgbaar bij de drogist.

Blijf doorzetten
Wat ik meiden met puistjes ook graag wil meegeven is dat je vooral moet doorzetten! Je huid verandert niet in een dag. De weg naar een huid met minder puistjes en mee-eters vergt veel geduld. Met de juiste behandel- en verzorgingsroutine is de behandeling goed te doorlopen en zullen de puistjes zichtbaar verminderen. Neem Benzac Gel:

Het maakt verstopte poriën vrij, werkt ontstekingsremmend en remt de aanmaak van overtollig talg. Benzac bevat geen parfum, kleurstoffen of conserveermiddelen. Binnen 14 dagen kun je al resultaat zien! Mits je de routine elke dag opvolgt. De Benzac-routine gaat als volgt:
Stap 1) ’s Ochtends reinigen met een milde reinigingsgel
Stap 2) Daarna een hydraterende creme geschikt bij jeugdpuistjes aanbrengen
Stap 3) ’s Avonds weer reinigen een milde reinigingsgel
Stap 4) Daarna de Benzac 50mg/ml Gel dun aanbrengen op de plaatsen waar je puistjes hebt

Benzac heeft een blekende werking. Hierdoor kan je kussensloop licht verkleuren. Houd hier rekening mee door niet je mooiste kussensloop te gebruiken en goed je handen te wassen na gebruik. Dan is er niks aan de hand!

Benzac 50mg/ml Gel is een geneesmiddel* (benzoylperoxide). Lees voor het gebruik de bijsluiter.
*Als jeuk en zwelling, eventueel in combinatie met vochtafscheiding optreedt, stop dan met het gebruik en raadpleeg je arts of apotheker

KOAG nr: 4104-1217-1858

Als je bijwerkingen ondervindt na het gebruik van Benzac Gel, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Dit geldt ook voor mogelijke bijwerkingen die niet in de bijsluiter worden vermeld. U kunt bijwerkingen rechtstreeks melden via Nederlandse bijwerkingen Centrum Lareb (www.lareb.nl).

Must reads 👀