Beauty

Is dit de snelste manier om je gezicht te reinigen? We testen het!

Girlscene's Maudy is verslaafd aan make-up. Helaas is er elke avond wel het vervelende taakje om alles er weer af te halen... Maudy is altijd op zoek naar de snelste manier om make-up te verwijderen. Want: meer tijd over om te slapen (of stiekem nog een aflevering op Netflix te kijken)! Daarom testte Maudy een nieuwe combinatie van L’Oréal. Is dit de beste en snelste manier om je gezicht te reinigen?

Ik (Maudy) ben altijd op zoek naar producten die mijn make-up goed én snel verwijderen. Toen we op de redactie een pakketje van L’Oréal binnen kregen met de nieuwe reinigingslijn van het merk werd ik direct enthousiast.

L’Oréal Paris heeft een nieuwe lijn reinigingsproducten die de huid kalmeren en beschermen. In de producten zit roos en jasmijn verwerkt. Roos staat bekend om een verzachtende, kalmerende werking. Jasmijn om de beschermende, kalmerende werking. De producten ruiken heerlijk en erg luxe. De lijn bevat een milk, reinigingsdoekjes, tonic en reinigingscrème. In dit artikel test ik de reinigingscrème en tonic.


L’Oréal Paris Delicate Flowers reinigingscrème | 200 ml | €9.99

Wat is het?
Op dit moment zien we veel reinigingsproducten in de vorm van een crème. Een reinigingscrème is een mildere cleanser die niet alleen make-up verwijdert, maar ook de huid voedt. Hierdoor heb je niet langer last van een trekkerig, droge huid.

Zo werkt het
Je brengt de reinigingscrème aan met je vingertoppen (eerst je handen wassen!) op een vochtige huid. Blijf roterende bewegingen maken terwijl je de crème in de huid masseert. De crème smelt nu als het ware in je huid. Verwijder de crème met een watje of washandje. Herhaal om te zorgen dat alle restjes make-up verdwenen zijn. Tip: neem de tijd bij het inmasseren van de crème, zo geef je jezelf direct een gezichtsmassage. En een goede doorbloeding zorgt weer voor een prachtige huid. Win-winsituatie!


Mijn mening
Het voelt in het begin even vreemd om een crème die dezelfde structuur heeft als een dagcrème op je gezicht te smeren. De crème trekt snel in en transformeert op dezelfde manier als een cleansing balm doet. De crème verwijdert alle make-up eenvoudig en laat geen sporen achter. Persoonlijk vind ik het fijner om de restjes met een nat washandje te verwijderen. Mijn huid is schoon na het gebruik van de reinigingscrème en voelt niet droog of trekkerig. Persoonlijk merk ik geen verschil in mijn onzuiverheden. Het is naar mijn mening niet een product dat helpt om puistjes en onzuiverheden te verminderen. 

Eindconclusie
De reinigingscrème werkt snel en makkelijk. Heb je erg last van acne en puistjes, dan zou ik eerder kiezen voor een cleanser speciaal voor de onzuivere huid. De reinigingscrème haalt mijn make-up er eenvoudig af en is mild zodat mijn huid niet rood wordt. Daarnaast voedt de crème de huid waardoor ik geen last heb van een trekkerig gevoel. Mijn huid voelt schoon en make-up vrij. Ook de prijs vind ik prima. Het is een grote pot waar je lang mee doet. Daarnaast heb je telkens maar een klein beetje van de reinigingscrème nodig.

★★★★☆ (4/5)

L’Oréal Paris Delicate Flowers tonic | 400 ml | €6.99

Wat is het
Veel mensen gebruiken geen tonic omdat ze niet precies weten wat het is. Het lijkt op een ‘extra product’ dat niet echt nodig is. Een tonic is juist heel fijn om te gebruiken en zorgt dat je écht geen restje make-up meer op je huid hebt zitten. Een tonic helpt de poriën schoon te houden en onzuiverheden te voorkomen. In een tonic zit vaak alcohol wat zorgt voor een branderig gevoel. Een tonic heeft altijd een waterige substantie.

Zo werkt het
Tonic breng je aan na je cleansers en voordat je een dag/nachtcrème aanbrengt. In dit geval breng ik de tonic aan nadat ik mijn gezicht het gereinigd met de reinigingscrème. Breng wat tonic aan op een watje en haal deze over je droge, gereinigde huid. Let op dat je de tonic niet bij je ogen gebruikt. Je kan de tonic zowel ’s avonds als ’s ochtends gebruiken en het is geschikt voor alle huidtypen.


Mijn mening
De tonic ruikt heerlijk. De tonic voelt een beetje als een olie, maar wanneer je hem over je gezicht wrijft trekt hij snel in de huid. Persoonlijk ben ik meer fan van een tonic die een beetje een branderig gevoel geeft zodat ik ‘weet’ dat al mijn make-up eraf is. De tonic voedt de huid wat erg fijn is. Door de alcohol in een tonic kan je huid namelijk erg droog en trekkerig worden. Dit was hier niet het geval. Ik merkte persoonlijk niet dat er nog restje make-up op mijn watje zaten na het gebruik van de tonic. Dit kan betekenen dat de reinigingscrème goed zijn werk heeft gedaan, of dat de tonic zijn werk niet goed doet. 

Eindconclusie
Deze tonic is perfect als je normaal geen tonic gebruikt. Doordat hij de huid voedt en geen trekkerig gevoel achterlaat is het ook perfect voor mensen met een droge huid. De textuur van de tonic is olie-achtig, hier moet je van houden. Gelukkig trekt hij wel snel in. De tonic ruikt erg naar bloemen. Kun je niet zo goed tegen geparfumeerde producten, dan zou ik deze tonic niet gebruiken. De prijs vind perfect voor de hoeveelheid tonic die je krijgt. Wel merk ik dat de tonic niet helpt bij het verminderen van puistjes en onzuiverheden. 

★★☆☆☆ (2/5)

Lees ook:

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook