News

Voormalig graatmager model at 500 calorieën per dag, maar is nu plussize model

Haar avondeten bestond uit 20 gestoomde sojabonen, en moest zichzelf ook nog aan een bizar sportregime houden. Liza Golden stond aan de top van haar modellencarrière. Toch heeft ze het roer drastisch omgegooid. Van streng dieet van 500 calorieën per dag naar een gezonde levensstijl. Liza werkt nu als plussize model en het verschil is énorm.

Top van carrière
Liza deelt een foto van toen en nu. “Op de linkerfoto zie je mij aan de top van mijn carrière. Het was mijn eerste fashionweek waarin ik de maat had die ik moest hebben. Ik liep geweldige shows waarvan je zou denken dat het nooit zou kunnen, met meiden waar ik ooit tegenop keek. Het gaf echt een adrenalinekick,” schrijft ze. 

Uithongeren
Haar carrière ging als een speer, maar Liza was niet gelukkig. Ze hongerde zichzelf uit en diende zich te houden aan een onrealistisch sportschema. “Toen ik flauwfiel in mijn appartement tijdens het bereiden van mijn avondeten, ben ik met mijn absurde dieet en sportregime waar ik mij aan diende te houden gestopt. Ik besloot dat ik het zelf kon.”

Body positive blogger
Inmiddels is Liza vele kilo’s zwaarder en heel veel gelukkiger. Ze werkt nu als plussize model. Wel is ze gestopt met het lopen van catwalkshows. Via haar Instagram wil ze iedereen aanmoedigen om je figuur te omarmen. Hieronder zie je toen en nu. Liza is prachtig en inspirerend!

Lees ook: 

Beeld: iStock

Must reads 👀