Fashion

7 rokjes waarmee je op Rokjesdag 2017 gezien wil worden

De eerste warme dag van het jaar met temperaturen tot 20 graden staat voor de boeg. Rokjesdag: de eerste dag in het jaar waarop veel vrouwen een korte, zomerse rok dragen met daaronder blote benen. Welke rokken gaan we dit jaar zien op straat zien? Girlscene zet het op een rij!

Welke (korte) zomerrokjes gaan we veel zien dit voorjaar? In de dagen voorafgaand aan Rokjesdag zochten online shoppers op beslist.nl het meest naar skater skirts, spijkerrokjes en plooirokken. Ook de rok in imitatieleer is populair dit jaar, blijkt uit het zoekgedrag van de bezoekers. De kokerrok is niet meer zo populair als twee jaar geleden rond rokjesdag. De zoekopdracht naar rokjes steeg in ieder geval al met 15% ten opzichte van vorige week en ook naar zelfbruiners werd meer gezocht.

Columnist, dichter en schrijver Martin Bril is niet de bedenker van de term maar maakte ‘Rokjesdag’ in 1996 weer populair door vrijwel elk jaar in zijn column het fenomeen ‘Rokjesdag’ te belichten met woorden als: ’Die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen met daaronder blote benen.’ Maar welke rokjes wil je dit jaar rocken? Doe hier inspiratie op!

stradivarius skort
1. Stradivarius €19,95

forever 21 rok
2. Forever 21 €18

costes leer plooirok
3. Costes €49,95


4. Romwe €16,97


5. Mode Musthaves €24,95


6. Stradivarius €15,95


7. Bershka €24,99

Lees ook:

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Beslist.nl

Must reads 👀