De stijl van... Ilanka

Fashion door Redactie

In de rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Ilanka, een Rotterdamse die gek is op koopjes en het liefst in haar eigen 'stadje' shopt. Ook houdt ze een eigen modeblog bij.

Vertel eens wat je over jezelf …

Mijn naam is Ilanka en ik ben 18 jaar. Ik ben een echte Rotterdamse die het liefst op haar hoogste hakken door de stad paradeert. Naast mijn (grote) interesse voor mode, schrijf en lees ik graag, restyle ik kleding en deel ik dit allemaal op mijn fashionblog. Op dit moment studeer ik nog, ik zit in het laatste jaar van de opleiding Sociaal Cultureel Werk. Hierna wil ik lifestyle & design gaan doen op de Willem de Koning academie.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Ik heb geen specifieke benaming voor mijn stijl. Ik probeer graag dingen uit en laat verschillende trends het liefst overvloeien. Wel zijn er enkele kenmerken die je altijd terug vindt in mijn stijl. Namelijk vrouwelijkheid, kleur en hoge hakken (ja echt altijd!).

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Ja, ik geef al mijn geld uit aan kleding schoenen en accessoires. Ik ben 1 à 2 keer per week in de stad te vinden. Maar ik ben een studente, dus heel veel geld heb ik niet…

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Ik ben absoluut een lowbudget dame. Hij geeft mij voldoening om mooie kleding voor een leuk prijsje te kopen. Ik maak er ook een "challenge" van. Als ik iets moois zie wat ik eigenlijk te duur vindt, ga ik op zoek naar een goedkopere versie of ik maak het zelf. En wonderbaarlijk genoeg is het me tot de dag van vandaag elke keer gelukt!

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

De trends dit jaar zijn geinspireerd op de jaren 60, 70, 80 en 90. Wel vernieuwend en modern natuurlijk. Ik ben erg blij om te zien dat we in tegenstelling tot het vorige seizoen we een kleurrijke winter tegemoet gaan. Fuchsia, camel, beige en rood zijn hot. Veel modeblogsters zijn geinspireerd dit jaar op de trend grunge: veel zwart, leren leggings, fake bont en sieraden. Wat we volgend jaar winter nog zeker zullen zien zijn de stoere enkellaarsjes met hoge plateauzolen. Gebreide truien met enorm volume en een nieuwe mix van stijlen zien we ook volgend jaar.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Ik zeg nooit dat ik nooit iets niet zou dragen. Ik sta namelijk open voor alle trends maar volg deze die bij mijn lichaam, persoonlijkheid en huid passen! De trend waarin ik me dit jaar niet kan vinden is de grunge/rock trend. Dit is simpelweg te donker voor mij, al dat zwart en fake bont vind ik maar niks.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Rotterdam natuurlijk! Voorheen ging ik vaker naar Amsterdam maar aangezien Rotterdam steeds betere winkels krijgt ben ik daar vaak te vinden. Mijn vaste adresjes zijn H&M, New Look, Bershka, Primark en Cafe Moda. Daarnaast ga ik wel eens naar de Zara, River Island, Warehouse en American Apparel. Maar dit is vaak als er uitverkoop is, of als ik iets bijzonders maar niet al te duur heb gezien. Af en toe loop ik Episode binnen maar de muffe lucht die aan de kleding hangt jaagt me soms weg… Vintage is dus niet echt mijn ding.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Je eigen stijl vinden is experimenteren. Wees niet bang om iets nieuws te proberen het modebeeld blijft veranderen. Volg niet alle trends maar kies deze die jou aanspreken, bij je lijf passen en waarmee je kunt "spelen". En geniet er vooral van want mode is en blijft een grote en leuke scene in de wereld!