Lifestyle

De reden waarom je straks wazige foto’s op Instagram ziet

Als je mooie foto’s wilt zien hoef je niet langer naar Pinterest te gaan. Je opent gewoon je Instagram app en je wordt overspoeld door prachtig beeld van de mensen die je volgt. Maar het kan zomaar zijn dat je feed verpest wordt terwijl je scrollt, want Instagram introduceert iets nieuws. Wazige foto’s, om precies te zijn. Girlscene vertelt je er meer over.

Jij bent misschien volwassen, maar je zou bijna vergeten dat er ook kinderen van Instagram gebruik maken. Aangezien sommige mensen nogal grafisch beeld (van zichzelf of situaties) delen op de app, willen de makers van Instagram daar een stokje voor steken. Niet door die gebruikers te verbannen of het leeftijdslimiet omhoog te schroeven, maar door simpelweg foto’s te blurren. Wazig maken, dus.

Deze nieuwe feature zou Instagram veiliger moeten maken voor alle leeftijden. Bij ‘gevoelige’ foto’s wordt er een melding weergeven: ‘This photo contains sensitive content which some people may find offensive or disturbing.’ Met andere woorden: je wordt op voorhand gewaarschuwd voor foto’s die anderen misschien aanstootgevend vinden. Je moet dan handmatig op de knop ‘see photo’ klikken om de foto te kunnen zien. Bovendien krijgt een foto alleen het filter als andere gebruikers de foto rapporteren en Instagram het ermee eens is. 

Een paar voorbeelden: het gaat hierbij niet alleen om pikante foto’s in bikini’s, maar ook om foto’s van animal rights groepen die shockeren. Denk aan beelden van een uitgemergelde dieren. Ook content die aandacht genereren voor humanitaire crises (hongersnood, oorlog) kunnen het filter krijgen. Bovendien is er nu een website gelanceerd – klik hier – waar je leert over veilig Instagrammen.

Dit heeft Instagram erover te zeggen:


Lees ook:

Beeld: iStock | Bron: Cosmopolitan.com