Lifestyle

7 redenen waarom introverte mensen moeite hebben om liefde te vinden

Je maakt nog liever wc's in een bejaardentehuis schoon dan dat je vrijdagavond in een stampvolle kroeg staat te hossen. Over het weer praten met een wildvreemde? Een wiskundetoets maken spreekt je nog meer aan. Als introvert heb je zo je voorkeuren en dat is oké. Maar eerlijk is eerlijk: daten als introvert is wel iets lastiger als je uitgaansgelegenheden liever mijdt en gruwelt van small talk. Ben jij introvert en heb je moeite om de liefde te vinden? Dan is dit artikel heel herkenbaar. 

1. Eerste dates zijn jouw ergste nachtmerrie
Een eerste date staat voor alles waar jij een hekel aan hebt: iemand die je niet (goed) kent, geforceerde small talk, ongemakkelijkheid en vooral heel veel anxiety. Je denkt constant aan de worst case scenario's: wat als het niet klikt? Wat als hij jou niet leuk vindt? Of jij hem? Een eerste date is een heel grote stap voor jou en daarom is het makkelijker om het maar gewoon niet te doen. 

2. Je bent bang om niet begrepen te worden
Als je zegt dat je liever op de bank zit dan dat je naar een feestje gaat, word je soms raar aangekeken. Als introvert word je niet altijd begrepen. En dat kan tijdens een date ook gebeuren en daar zit je niet bepaald op te wachten. 

3. Je hebt een hekel aan small talk
Nieuwe mensen ontmoeten is niet bepaald jouw hobby. De reden? Small talk. En helaas, small talk is er niet alleen tijdens een date. Om aan een nieuwe liefde te komen zul je mensen moeten ontmoeten en daar gaat small talk (meestal) aan vooraf. Jij gruwelt van gesprekken over wat iemand tijdens de lunch heeft gegeten en hoe het op school of werk gaat. Jij hebt lieve diepe, interessante gesprekken.

4. Je eisen zijn heel hoog
Omdat je niet snel op een date gaat, moet iemand wel héél leuk zijn voordat je toezegt. Je bent hiermee niet per se veeleisend, maar je wilt je tijd gewoon liever niet verspillen aan iemand die niet de moeite waard is. 

5. Flirten is niet jouw ding
Je hebt mensen die met alles en iedereen flirten, maar dat is iets wat jij totaal niet begrijpt. Voor jou is flirten iets intiems. Oogcontact maken doe je niet zomaar, want dat is al gek, awkward en intens genoeg. En die subtiele flirttrucjes? Die ken jij niet, laat staan dat je die bij jouw potentiële date herkent. 

6. Mensen ontmoeten gaat moeilijker
Je hebt het al druk genoeg met school of werk. Als je vrije tijd hebt, besteed je dat liever aan je vriendinnen of familie of aan je hobby. Een avond op de bank Netflixen of een diep gesprek voeren met je beste vriendin doe je duizend keer liever dan dat je op een date gaat. 

7. Het is moeilijk om iemand te vinden die bij jou past
Jouw brein werkt iets anders dan bij de meesten. Dat is juist leuk en bijzonder, maar iemand moet jou wél van A tot Z begrijpen. Ook omdat jij daar veel waarde aan hecht. Je wilt wel iemand hebben met wie je urenlang kunt praten over de onderwerpen waar jullie allebei in geïnteresseerd zijn. Bovendien moet jouw lover ook begrijpen dat je soms tijd voor jezelf nodig hebt en niet altijd behoefte hebt om te praten. 

Lees ook: 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook