Travel

5 x de goedkoopste steden binnen Europa

Tijd voor een tripje? Om jou een handje te helpen hebben wij vijf goedkope steden in Europa voor jou op een rijtje gezet! Ze behoren tot de top 10 goedkoopste vakantiebestemmingen en zijn zeker de moeite waard om een keer te bezoeken.

goedkope steden europa

1. Belgrado

Belgrado is de hoofdstad van Servië en wordt steeds meer bezocht door toeristen. Toch wordt de stad niet druk bezocht en daarom neemt men de tijd voor jou als toerist en vertellen ze je graag over de stad. De inwoners van deze stad zijn zeer gastvrij en spreken over het algemeen een goed woordje Engels. De stad kent een rijke geschiedenis en dit zie je terug in het straatbeeld. De stad heeft veel historische gebouwen en parken en is hierdoor een heuse attractie. Daarnaast kent de stad een bruisend nachtleven, dus voor de party people onder ons een goede bestemming om je vakantie door te brengen.   

2. Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en is een samenstelling van de twee steden Buda en Pest. Je kunt veel leuke dingen bezoeken in Boedapest, zoals de burcht Budavári (het het grootste bouwwerk van Hongarije), de Grote Markthal (de grootste overdekte markt van Boedapest), het indrukwekkende parlementsgebouw of de grootste kerk van de stad: Sint Stefanusbasiliek. Van 9 t/m 16 augustus ben je voor een goed feestje in Boedapest aan het juiste adres. Jaarlijks vindt hier het grootste popfestival van Europa plaats, namelijk: Sziget. Daarnaast heeft de stad veel opties om met je laptop te zitten en staat ‘ie dus niet voor niets in de top 10 van de beste digital nomad bestemmingen in Europa.

3. Berlijn

Heb jij deze mooie stad in ons buurland al eens bezocht? Het is een echte aanrader. Het is dé creatieve stad van Europa en je vindt er heel veel toffe graffiti kunstwerken. Ga je naar Berlijn dan breng je uiteraard een bezoekje aan de Berlijnse muur. Daarnaast zijn de bekende trekpleister van de stad: Brandenburger Tör, East Side Gallery, het holocaust monument en Checkpoint Charlie zeker een bezoekje waard. Naast de vele verschillende activiteiten die je kunt ondernemen is Berlijn misschien wel de beste plek om uit te gaan in Europa. Er zijn veel clubs, barretjes en straatfeesten. 


4. Lissabon

Een super leuke stad om te bezoeken en wat ook heerlijk is; het heeft de meeste zonuren van Europa. Het is een stad vol met bezienswaardigheden en kunst. Door de stad heen vind je veel graffiti en huurt zelfs kunstenaars is om gebouwen op te pimpen. Lissabon ligt aan de kust, maar voor het strand moet je wel een klein stukje reizen. De stad kent leuke barretjes en restaurantjes zoals in Alfama, de oudste wijk van Lissabon. Een pittoreske wijk met smalle, kronkelende straatjes en trappen. Avenida 24 de Juho is een van de bekendste uitgaansplekken van Lissabon. Aan een lange boulevard vind je allerlei discotheken en barretjes. Daarnaast kun je in Barrio Alto tot diep in nacht kunt genieten van muziek en drankjes. Wanneer de zon onder gaat stroomt deze plek vol met lokale bevolking, maar ook toeristen. Doordat de barretjes erg klein zijn, staan veel mensen buiten in de smalle straatjes en dit zorgt voor een gezellig sfeer.

5. Praag

Een cultuurliefhebber moet zeker een bezoekje brengen aan deze stad, want Praag heeft erg veel cultuur. De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden in de binnenstad, wat natuurlijk erg praktisch is. De stad wordt gezien als een van de mooiste steden in Europa en wordt massaal bezocht door toeristen. Overdag is er veel te beleven in Praag, maar de stad heeft ook een bruisend nachtleven met toffe clubs. Ook voor een goed feestje of restaurant is Praag de ideale bestemming!

Lees ook: