Fashion

De stijl van... Romy

In de rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met de 23-jarige Romy, ze heeft een voorliefde voor mode en shoppen. Zo heeft ze haar eigen fashionblog en is ze fan van de Bohemian-chic look en bloemenprints.

Vertel eens wat je over jezelf…

Ik ben Romy, 23 jaar oud en ben derdejaars studente Rechten in Amsterdam. Volgend jaar hoop ik aan de master Strafrecht te kunnen beginnen en daarna wil ik een wereldreis maken. Ik woon samen met mijn vriend in een heel klein appartementje in Amsterdam. Verder ben ik dol op shoppen, reizen, filmpjes kijken, lekker uiteten gaan en gezellige dingen doen met vrienden. Ook heb ik sinds kort een eigen blog, hier post ik mijn outfits, etc.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Dat is lastig… Ik houd van de vrouwelijke look, jurkjes, bloemenprints, decolleté, mooie stoffen, pailletten, studs, etc. De Bohemian-chic look en de stijl van de Olsens Twins vind ik geweldig. Mijn favoriete merken zijn dan ook onder andere: Antik Batik, Isabel Marant, Matthew williamson, Chloe en Day by Birger et Mikkelsen.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Ja ik shop veel, eigenlijk té veel! Ik kijk dagelijks op Marktplaats, eBay en Asos. En ik koop denk ik wel om de week iets via eBay of Marktplaats. Ik woon en werk midden in het centrum van Amsterdam en dan is het vreselijk moeilijk om al die leuke winkels te ontwijken. Als ik op weg ben naar werk of van school terugkom dan loop ik vaak even bij de H&M, Zara, etc. naar binnen. Volgens mij koop ik iedere week wel iets.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Eigenlijk beiden. Ik kan ontzettend blij worden van een koopje, ik blijf natuurlijk een student dus ik heb niet altijd veel te besteden. Merken die ik leuk vind koop ik vaak via Marktplaats en eBay, dat scheelt nogal. Maar als ik veel heb gewerkt, dan vind ik best dat ik wat moois mag kopen. Dit doe ik niet zo vaak, eens in de zoveel tijd koop ik een mooi item van mijn favoriete merken. Dat combineer ik dan weer met goedkopere items.

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

Van de zomer gaan we denk ik veel nude kleuren, bloemenprints en leer zien. Nu zijn het vooral de overknee laarzen, leren broeken, studs, de Balmain look en grunge/rock chick look.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Ik denk een tuinbroek, flared jeans en sneakers. Een tuinbroek vind ik gewoon niet mooi, flared jeans maken me nog kleiner dan ik al ben, en sneakers omdat ik gewoon geen sneakers meisje ben. Ik draag alleen All Stars.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Ik woon in Amsterdam en ik shop dan ook eigenlijk altijd hier. Je hebt hier bijna alles! Leuke winkels zijn Raak (voor prachtige jurkjes & geweldige merken), Noon (mooie basics), We Like Fashion op de van Baerlestraat, Laundry Industry, Sky op de Herengracht, en natuurlijk Zara, H&M enz. Verder is de Haarlemmerstraat, de 9 straatjes (boetiekjes & vintage), de Noordermarkt & Waterlooplein ook erg leuk om te winkelen. Steden als Parijs en Londen zijn ook waanzinnig; Parijs voor de Franse merken en boetiekjes en Londen voor de portobelle road market en de immens grote Topshop!

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Loop niet klakkeloos achter de trends aan en koop niet iets alleen maar omdat het in is. Het moet wel bij je passen en je moet je er ook lekker en goed bij voelen. Als iets bij je past en je voelt je er goed in dan straal je dat ook vaak uit. Bij twijfel; doe het niet! Of denk er nog even over na zo voorkom je vaak een miskoop. En last but not least; Investeer in basics en accessoires, met accessoires fleur je elke outfit op en basics heb je altijd nodig!

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved