Anne’s shirt-design ligt binnenkort bij H&M…

Fashion door Redactie

Soms doe je mee aan een grote wedstrijd op internet, maar denk je: ‘ik win toch nooit’. Maar zeg nooit nooit! Girlscene member Anne is namelijk één van de winnaressen van de H&M Blackbook Competition.
 
Anne: “Ik heb mijn eigen blog (www.thegirlhasnostyle.blogspot.com) en ik volg een aantal-(voornamelijk Zweedse) blogs, waar ik al meerdere keren de ‘beruchte’ Black Book tees van André Lorenz Stock ben tegengekomen: t-shirts met een (door hem ontworpen) tijdschriftencover of het ‘Leopardpiggy-logo’ erop. Het verhaal van de 18-jarige uit Zweden die zijn eigen t-shirt business is begonnen had ik al vaak gehoord.

Dus toen ik een aantal weken geleden op de H&M site las over een wedstrijd in samenwerking met Black Book, heb ik geen seconde getwijfeld. Fashionscene schreef er begin januari over:

Ik hou van fotografie, dat zit wel een beetje in de familie. En meedoen was simpel: ‘’Stuur je foto op en wie weet kiest André jouw inzending.. (..)’’. Niet dat ik er zelf zo makkelijk over dacht: Ik ben een perfectionist.  Uit 80 (bijna) dezelfde foto’s kan ik er vaak maar 1 of 2 goede uit halen.

Samen met mijn nichtje, Lonneke, heb ik een middag foto’s gemaakt tegen een witte achtergrond, om zo een beetje bij de Black Book stijl te blijven. ´s Avonds heb ik een aantal foto’s bewerkt en opgestuurd. En dat was het.  Ik had mijn best gedaan, het in ieder geval geprobeerd en ik nam aan dat de rest van de wereld dat ook zou doen.


Mijn ontwerp

Toen ik afgelopen dinsdag thuiskwam van vakantie en mijn mail checkte, stond er een bericht in mijn mailbox over de 'H&M Blackbook competition'. Ik was de wedstrijd al lang vergeten, want waarom zou mijn foto nou winnen? Ik dacht dat het zo'n standaard bericht zou zijn van: Bedankt voor je inzending, enzovoorts. Maar dat was niet het geval, er stond (letterlijk vertaald):
 
Hallo,
Gefeliciteerd, jouw foto is een van de winnende deelnemers in onze Black book wedstrijd! We hebben meer dan 20.000 foto's ontvangen en André van Black Book en de H&M jury kozen jouw foto als een van de 17 winnaars.
(...)
 

En verder kwam ik niet. Ik kon het gewoon niet geloven, ik stond te springen door de kamer: Is dit een grap? Hoe kan dit?! Toen ik weer een beetje normaal werd, las ik verder in het bericht dat je je gegevens vóór de 19e opgestuurd moest hebben.

Aii. Het was dinsdag de 23e.

Razendsnel fietste ik naar het postkantoor, om zo snel mogelijk de brief naar Stockholm (!) te krijgen. Daarnaast heb ik ook nog een mailtje gestuurd met mijn gegevens. En toen was het afwachten..

Gelukkig kreeg ik de dag erna een mailtje terug waarin stond dat de gegevens aangekomen waren en dat ik alleen nog een kopie van mijn ID of paspoort hoefde door te sturen.

Volgens de H&M site worden de winnende foto's door André himself bewerkt, om er uiteindelijk 17 (''10 for girls, 7 for boys'') verschillende t-shirts van te maken. Deze liggen in april in geselecteerde winkels (''From New York to Hong Kong'').
Mijn moeder en mijn vriendinnen kunnen er niet over ophouden, plannen om ''alle t-shirts op te kopen'', haha. Ik vind het leuk om te horen dat zij net zo enthousiast zijn, al kan ik het zelf nog niet geloven. Dat komt nog wel als het zover is.
(en in de tussentijd kan ik nog een 'cadeautje' verwachten van H&M.. ben benieuwd!)

Ik kan niet wachten!