Girlscene streetstyle: Didi

Fashion door Redactie

Wekelijks gaan redactrice Danique en stagiaire Shelley de straat op om hippe meiden te spotten. Zoekend naar nieuwe trends, eigenzinnige outfits en een compleet eigen stijl. Natuurlijk zijn we dan ook benieuwd waar deze meiden hun outfits scoren en welke merken zij nu eigenlijk het liefst dragen. Ook vertellen zij wat de hotspots zijn, waar je zeker de leukste, hipste, uniekste en de meest aparte items kunt kopen. Deze keer: Didi

We spotten de 27-jarige Didi in de Kalverstraat, gehaast lopend door de drukte heen. Wat meteen opviel waren haar fuchsia gekleurde lippen in contrast met haar donkere, korte coupe.  

Over het algemeen draagt ze veel vintage: een oversized jas met een ceintuur rond haar taille, clipoorbellen en een vintage laktas. Verder draagt ze nog een taillerokje met een futuristische print van de American Apparel. Eigenlijk is het heel basic, maar toch opvallend apart. Ze omschrijft haar kledingstijl als English Rock gemixt met andere stijlen. Didi: "Ik draag van alles wat, op die manier creëer ik mijn eigen stijl".

Ze heeft een hekel aan de Kalverstraat, maar gaat toch altijd wel even langs de Zara en de H&M. Verder koopt ze haar kleding graag bij tweedehands winkeltjes en markten als de Noordermarkt. De Noordermarkt is op elke maandagochtend in Amsterdam-West. Je vindt hier leuke vintage kleding, schoenen, accessoires, woonspullen, cd’s, et cetera. Maar het allerliefst gaat ze in het buitenland shoppen en dan met name in Berlijn. Hier vind je de leukste vintage markten en zeker items die je niet snel in Nederland tegen zult komen.

door Danique & Shelley