Lifestyle

Jaaaa! Facebook test de dislike-button (soort van…)

Als één socialmediakanaal bekend staat om de like of vind ik leuk-knop, dan is dat uiteraard Facebook wel. En zo lang je je waarschijnlijk kunt herinneren zijn er vragen waarom er naast de like géén dislike-knop is. Ja Facebook, what is up with that? Maar er is goed nieuws: er wordt aan de knop gewerkt. Sterker nog, sommigen kunnen ‘m al gebruiken!

Want stel, iemand schrijft op Facebook dat haar dierbare hond of kat is overleden. Dan wil jij natuurlijk niet die rude persoon zijn die dan even gaat ‘liken’. En ja, hoewel je tegenwoordig met iedere like je emotie kunt delen (dus bijvoorbeeld ook verdrietig), is het toch niet helemaal hetzelfde. Vandaar dat men nog steeds vraagt om die felbegeerde dislike-knop en die is nu dichterbij dan je denkt.

Je zou denken dat je op statusberichten op vind ik niet leuk zou drukken, maar niets is minder waar lieve mensen. Nee, de plek waar Facebook de functie test is in Facebook Messenger. Huh? Wat? Hoe dan? Op berichten in chats kun je op deze manier reageren en daarbij krijg je dan zeven opties: hartjes, ogen, lol, wow, verdrietig, boos, duimpje omhoog en dus duimpje omlaag. Hm, dat is niet wat de meeste mensen voor ogen hadden, Facebook…


Hiermee lijkt de kans nog even klein dat Facebook ooit de dislike button gaat installeren voor je nieuwsoverzicht. Bovendien beweren ze dat het duimpje naar beneden niet ‘dislike’ betekent, maar ‘nee’. Boe!

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

Must reads 👀