News

The Crazy Frog: het meest irritante geluid is nu 20 jaar oud

Er is er één jarig, hoera, hoera! Dat kun je wel zien, dat is Crazy Frogggggg. Oké, genoeg gezongen, maar dit jaar is inderdaad bijzonder. Waarom? Omdat we vieren dat ‘s werelds meest irritante, verschrikkelijke en afschuwelijke geluid viert dat het 20 jaar bestaat! En iedereen kent Crazy Frog nog wel… Lees snel verder en geniet nog één keer van het meest irritante ding op deze wereld.

Het werd meteen ‘s werelds meest gehate ringtone (oh, de nostalgie!) maar The Crazy Frog was ontzettend hot. In eerste instantie was het geluid opgenomen in 1997 door een student uit Zweden. Hij wilde daarmee het geluid van een verbrandingsmotor creëren. De Zweedse televisie pikte het op, maar het duurde nog zes jaar voordat de kikker een kikker werd.

In 2003 was het namelijk een andere student, Erik Wernquist, die er een animatie van maakte. Zo ontstond de blauwe kikker aka The Crazy Frog en nadat hij The Annoying Thing online zette werd het een regelrechte hit. De kikker was een marketingsensatie in 2004 (vandaar de ringtone) en er werden zelfs nummer 1-hits gemaakt met dit geluid. Insane, toch?

Mocht je vergeten zijn hoe het irritante geluid klinkt, zo ongeveer:

Watch on YouTube

Lees ook: