Health

Iew! Dit ding in de sportschool is viezer dan een wc-bril

De wc-bril aanraken en daarna je broodje eten? IEW! Dit zou je nooit doen, want je weet hoe smerig het is. Toch zijn er dingen die je aanraakt die nóg viezer zijn dan een wc-bril… zonder dat je het weet. Eén ding staat in de sportschool en bevat 362 (!) keer meer bacteriën dan jouw wc-bril. En je gebruikt ‘m waarschijnlijk bijna altijd als je gaat sporten…

Het komt niet als een verrassing dat de sportschool niet de schoonste plek op aarde is. Er wordt keihard gesport en daardoor vanzelfsprekend veel gezweet. De apparaten worden wel gereinigd, maar niet zo vaak voor een optimale hygiëne. Het gebeurt lang niet altijd dat jouw voorganger het apparaat schoonmaakt voordat jij erop klimt. En als ze het wel doen, dan wordt het apparaat sowieso niet grondig gereinigd. 

Website Fitrated heeft de apparaten en accessoires in de sportschool onderzocht op bacteriën. En de resultaten liegen er niet om… de sportschool is een smerige plek. Soms zelfs viezer dan jouw wc! Zo heeft een fitness fiets 39 keer meer bacteriën dan een plastic cafetariabordje en loopband bevat 74x meer bacteriën dan een kraan. Bah!

Maar fitnessgewichten spannen de kroon. Een gewicht bevat 362 meer bacteriën van een wc-bril. Als je erover nadenkt kan het je niks verbazen. De fitnessapparaten worden weleens schoongemaakt, maar er is (vrijwel) niemand die met een doekje over een dumbbell gaat. Misschien een idee voor jouw volgende sportschoolbezoek?

Lees ook: 

Beeld: iStock | Bron