Filmpje: TMO Trendshow

Fashion door Redactie

Op 14 en 15 april hield de mode-opleiding TMO Modemanagement in Doorn weer hun halfjaarlijkse trendshow. Studenten moeten deze show helemaal zelf organiseren, en hierin de modetrends voor zomer 2011 naar voren laten komen.

Ieder jaar geeft TMO in semester vier de opdracht om een trendshow te organiseren. De studenten leren een inkoopshow van a tot z te organiseren. Dit betekent dat ze leren hoe ze trendvoorspellingen moeten interpreteren en vertalen naar de doelgroep van een modebedrijf. Daarnaast leren studenten hoe ze actuele modetrends vormgeven en presenteren in een trendshow.

Dit is een show die door inkopers uit de branche kan worden gebruikt voor een nog in te kopen collectie. Studenten moeten vanuit een realistische begroting zorgdragen voor een kostendekkende trendshow. De studenten zijn zelf verantwoordelijk voor deze show en moeten alles regelen. Van geld tot kleding. Aan de hand van het aantal studenten worden er trendgroepen gevormd en 2 trendmanagers aangesteld die eindverantwoordeljke zijn voor de show. De trendgroepen bestaan uit de clusters mode, show en financieel.

Dit jaar waren er vier thema's: Urban Combat, Fashion Parade, Translucent en Steal Your Boyfriends.

Wij hebben een leuk filmpje van de show!