De stijl in… Brazilië

Fashion door Redactie

Bij Brazilië denk je al gauw aan kilometers zandstrand, exotische feesten en palmbomen. Maar wist je dat Brazilië ook heel fashionable is?

De vrouwen in Brazilië geven maandelijks heel veel geld uit aan kleding, make-up en haar. Het is volgens de hen heel belangrijk om er goed uit te zien, aangezien ze vele dagen in bikini op het strand doorbrengen. Op elke hoek van de straat is een beautysalon te vinden, en nergens ter wereld wordt er zo veel geld uitgegeven aan plastische chirurgie. Het is voor veel voor vrouwen normaal om een paar keer per week naar de kapper of nagelsalon te gaan.

Maar kleding is ook heel belangrijk. De laatste tijd zijn er steeds meer Braziliaanse merken op de markt gekomen die ook internationaal verkocht worden die allemaal getoond worden tijdens de Brazilian Fashion Week.

Zo is VIX een heel bekend en populair Braziliaans merk, dat prachtige bikini’s maakt. VIX wordt ook veel gedragen door celebs, en is zelfs in Nederland te koop!

brazilie

brazilie

brazilie

Swimwear van VIX is heel kleurrijk en sexy, perfect voor de zomer. Kijk ook eens op de site www.vixswimwear.com

Net als veel andere landen heeft ook Brazilië een eigen Vogue, met veel van hun eigen Braziliaanse topmodellen. Een paar mooie covers door de jaren heen:

brazilie

brazilie

brazilie

brazilie

Naast de high fashion in de modebladen is het ook heel leuk om te zien wat de Braziliaanse meisjes en vrouwen nu dagelijks dragen. Daarom wat foto’s van de “Brazilian streetstyle”, om wat inspiratie op te doen.

brazilie

brazilie

De mode in Brazilië is erg kleurrijk, misschien komt het omdat de zon vaak schijnt, maar veel zwart wordt er niet gedragen. Vrouwen houden van sexy, vrouwelijk en hip. Ook in Brazilië wordt veel gekeken naar wat er in New York of Parijs gedragen wordt en veel vrouwen volgen de trends dan ook op de voet. Net als overal ter wereld wordt er steeds meer geblogt, zo ook in Brazilie. Een blog die de moeite waard is, is deze: www.kirafashion.com.br

brazilie

Kira is een meisje uit Brazilië dat elke dag erg leuke dingen post. Ze schrijft in het Engels, wel zo handig voor als je geen Portugees kan lezen!

door Esther