News

Shocking: tieners slaan autistische jongen in elkaar en plaatsen de beelden online

6

Op Valentijnsdag (en nou ja, op iedere andere dag van het jaar) lees je het liefst allemaal happy, vrolijke dingen. We kunnen je alvast vertellen dat dit geen happy artikel is, en vrolijk al helemaal niet. Er circuleert een filmpje op het internet van Britse tieners die een autistische jongen in elkaar slaan en geloof ons als we zeggen dat je hart hierdoor breekt. Wie doet zoiets? 

Drie jongens hebben afgelopen zondag in Newcastle een autistische jongen te grazen genomen. De arme jongen (15) probeerde zich te verweren, maar was niet sterk of snel genoeg om bij de daders (16, 17 en 19 jaar oud) weg te komen. Maar wat minstens zo erg is dat de persoon die filmde de jongens aanmoedigde om de jongen 'te laten huilen'. Brrr.

In de video is te zien hoe de jongens het slachtoffer bedreigen, in zijn gezicht slaan en op de grond gooien. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat de jongen hierdoor verwondingen opliep in zijn gezicht en op zijn lichaam. Gelukkig lijkt er gerechtigheid te komen: de 19-jarige jongen staat over een paar weken oog in oog met de rechter, de andere twee jongens melden zich bij de jeugdrechter.

Let op: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden.


Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 2 jaar geleden NiobeNunoo

  Wat leven we toch in een rare wereld met rare mensen, ik moest bijna huilen toen ik dit zag. Laast was er bij mij op school ook gevochten. Gelukkig was dat wel 1 op 1, maar er is altijd iemand sterker. Het ergste vind ik dat de omstanders gaan filmen in plaats van ze uitelkaar te halen. Heel bizar.

 • 2 jaar geleden Lola

  Ik heb dit filmpje echt met tranen in mn ogen gekeken. Mijn broertje is autistisch en maakt precies dit geluid als hij bang of overstuur is. Zinloos geweld is zo kansloos, zeker tegenover mensen met een stoornis, beperking of handicap. Diep triest dit.

 • 2 jaar geleden sunflower

  :O

 • 2 jaar geleden LovaticForever15

  WTF dit doe je toch niet. rare mensen.

 • 2 jaar geleden Autwisty

  Waarom behandel je mensen niet gelijkwaardig? Dat vraag ik me zo vaak af..

 • 2 jaar geleden bubblebente

  jezus wat bezielt die mensen?

 1. 1