News

Shocking: tieners slaan autistische jongen in elkaar en plaatsen de beelden online

Op Valentijnsdag (en nou ja, op iedere andere dag van het jaar) lees je het liefst allemaal happy, vrolijke dingen. We kunnen je alvast vertellen dat dit geen happy artikel is, en vrolijk al helemaal niet. Er circuleert een filmpje op het internet van Britse tieners die een autistische jongen in elkaar slaan en geloof ons als we zeggen dat je hart hierdoor breekt. Wie doet zoiets? 

Drie jongens hebben afgelopen zondag in Newcastle een autistische jongen te grazen genomen. De arme jongen (15) probeerde zich te verweren, maar was niet sterk of snel genoeg om bij de daders (16, 17 en 19 jaar oud) weg te komen. Maar wat minstens zo erg is dat de persoon die filmde de jongens aanmoedigde om de jongen ‘te laten huilen’. Brrr.

In de video is te zien hoe de jongens het slachtoffer bedreigen, in zijn gezicht slaan en op de grond gooien. Het verbaast je waarschijnlijk niet dat de jongen hierdoor verwondingen opliep in zijn gezicht en op zijn lichaam. Gelukkig lijkt er gerechtigheid te komen: de 19-jarige jongen staat over een paar weken oog in oog met de rechter, de andere twee jongens melden zich bij de jeugdrechter.

Let op: de beelden kunnen als schokkend ervaren worden.


Lees ook:

Bron
Beeld: iStock