Food

Yum! Het recept om binnen 5 minuten bananenbrood te maken

2

Op de redactie denken we maar aan één ding: eten! We hebben het letterlijk constant over eten en snacken altijd. Naast de voorraad chocoladerepen (thanks oud-stagiaires) en een pot Nutella die standaard op kantoor staat, hebben we af en toe ook behoefte aan iets gezonds. Daarom zijn we zo blij met dit bananenbrood recept. Super makkelijk en snel om te maken, plus lekker én gezond! Zo maak je het...

Dit recept is perfect als je spontaan zin hebt om iets gezonds te bakken, maar geen tijd hebt om uren in de keuken te staan. Dit recept bevat 'normale' producten die je in elke supermarkt kan kopen en waarmee je meerdere broden bakt. Grote kans dat je sommige dingen al in huis hebt als je vaker bakt.

Dit recept is één van mijn -Maudy- favoriete recepten omdat het zo simpel is om te maken en omdat het perfect dient als ontbijt of tussendoortje. Zelfs mijn tienerbroertje is fan! Natuurlijk kun je altijd nog ingrediënten toevoegen zoals fruit en extra noten. Zelf houd ik dit recept altijd lekker eenvoudig omdat het dan minder machtig is.

DIT HEB JE NODIG
☆ Bakpoeder → 2 zakjes                  
☆ Lijnzaad → 2 eetlepels                   
☆ Tarwemeel → 2 kopjes                 
☆ Kaneel → 1 eetlepel                       
☆ Handje havermout
☆ Olie → 1 eetlepel
☆ Handje walnoten
☆ Bananen → 3
☆ Vanillestokje
☆ Zout 

☆ Spray/boter/olie
☆ Bakblik
☆ Oven
☆ Mixer


AAN DE SLAG
① Snijd de bananen in plakjes, zo is het straks makkelijker om te mengen. Zelf zorg ik dat ik altijd wat banaan overhoud zodat ik deze voor de topping kan gebruiken. 

② Plet de walnoten zodat ze kleiner worden en voeg alle ingrediënten, behalve de havermout, samen in een kom en meng de ingrediënten. Zelf gebruik ik een Kitchenaid om de ingrediënten te mengen, maar je kunt natuurlijk ook een mixer of blender gebruiken. 

③ Meng de ingrediënten totdat het een plakkerig deeg is. Ps: dit beslag krijgt niet de schoonheidsprijs. 

④ Vet nu een bakblik in en plaats het deeg in het blik. Zelf gebruik ik een spray om mijn cakeblik in te vetten. Je kunt natuurlijk ook boter of olie gebruiken. 
Tip: je kunt ook kiezen voor cupcakes in plaats van een cakevorm. 

⑤ Gebruik nu de havermout en banaan om je bananenbrood te versieren. Bak het hierna voor 40 minuten op 180 graden.

⑥ Je bananenbrood is klaar! Eet smakelijk en geniet ervan.
Tip: snijd het bananenbrood in plakjes en stop in aparte zakjes. Bewaar ze in de diepvries zodat je altijd verse bananenbrood hebt. 


Lees ook:

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 2 jaar geleden DESIRABLE

    Hoe stoppen jullie 1 uur tijd in 5 min? Tell me pls

  • 2 jaar geleden Bella

    Dit is echt een leuk artikel! Keep up the good work!!

  1. 1