De stijl in… Rusland

Fashion door Redactie

Na de stijl van Brazilië nemen we dit keer de stijl van de Russen onder de loep. Wat dragen de meisjes in Rusland graag en waar geven ze graag hun geld aan uit?

Het is moeilijk om de stijl van de Russen te omschrijven, aangezien Rusland het grootste land van de wereld is. Wat de rijke mensen in Moskou dragen, verschilt natuurlijk heel erg veel met de kleine dorpen aan de andere kant van Rusland, in Siberië.

Maar waar bijna alle Russische vrouwen van houden zijn bontjassen, bontmutsen, bontmantels, et cetera. Het is daar heel normaal om bontjassen te dragen: het is een traditie die al eeuwenlang gaande is om hun te weren tegen de kou.

rusland

rusland

Rusland wordt in de modewereld steeds meer een begrip. Ze hebben een eigen Vogue (dat hebben wij hier nog niet!), fashion weeks en vele opkomende fashiondesigners. Ook komen er vele beroemde topmodellen uit Rusland.

rusland

Natalia Vodianova is een wereldberoemd topmodel. Ze heeft gewerkt voor grote namen als Chanel, Calvin Klein, Yves Saint Laurent en Guerlain.

Een ander Russisch topmodel is Natasha Poly. Misschien qua naam wat minder bekend, maar wat opdrachtgevers net zo succesvol. Zo werkt ze voor Chanel, Balenciaga, Gucci en Dolce en Gabbana.

-

rusland

Anders dan in Nederland geven Russische vrouwen erg veel geld uit aan hun uiterlijke verzorging. Waar we hier nog wel eens lekker nonchalant gekleed gaan; Russische vrouwen besteden net iets meer tijd en geld aan hun uiterlijk. Overal zijn dan ook spa’s en beautysalons. Maar ook kleding is belangrijk inclusief schoenen, juwelen en tassen.

Maar wat dragen de vrouwen in Rusland nou dagelijks? Hier een paar streetstyle foto’s om wat inspiratie op te doen voor je eigen kledingkast.

rusland

rusland

rusland

Zoals al gezegd, Rusland is een erg groot land dus het is niet zo dat alle vrouwen zo zijn zoals ik hier beschrijf. Het is om jullie een idee te geven! Zouden jullie een keer naar Rusland willen?

Door Esther