De stijl in... Australië

Fashion door Redactie

Australië oftewel Down Under.. Daarbij denk je al gauw aan kangoeroes, koalabeertjes en surfen. De manier van leven is in Australie heel anders dan bij ons; meer laidback en relaxed. Dat moet ook wel, want het is er een groot deel van het jaar ontzettend warm. En daar moet je je natuurlijk wel naar kleden. Laten we een kijkje nemen in de stijl van Australische meiden.

Wist je dat Uggs oorspronkelijk werden gedragen door surfers? Het zand aan hun voeten was zo heet als ze de zee uitkwamen, dat ze wat schapenvachten aan elkaar maakten als een soort laarsje. De schoen is dus uit praktische overwegingen ontstaan, en pas later heel hip geworden!

australie

Hier zie je (de Amerikaanse!) Pamela Anderson op het strand met Uggs. Weliswaar voor opnames van Baywatch, maar lekker comfortabel is het wel.

In Australie heb je in verschillende steden de welbekende fashion weeks. Maar wat ook heel populair is, is het Melbourne Fashion Festival. Hier een paar foto’s uit 2010.

australie

australie

australie

australie

Whitney uit The City kwam ook nog even langs, in een heel schattig outfitje.

Hieronder volgen nog wat streetstylefoto’s van de Aussie’s, om wat inspiratie op te doen.

De stijl in... Australië

De stijl in... Australië

De stijl in... Australië

De stijl in... Australië

Foto’s afkomstig van de blog van Vanessa Jackman, neem zeker eens een kijkje.. http://vanessajackman.blogspot.com/

De Australische meiden zijn erg goed in bloggen. Wat een superleuke blog is, is die van Erica Bartle: http://girlwithasatchel.blogspot.com/

Maar wat helemaal een leuke fashion blog is, is de blog van Helen Lee. Beide dames staan trouwens in de Top-100 beste vrouwenblogs van Australie. Zie: http://www.sassybella.com/

door Esther