Real life

Girls Issues: Vindt hij me leuk?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die zich afvraagt of een jongen haar leuk vindt, of dat het puur vriendschappelijk is.

Hi Girlscene,

Ik praat al een tijdje met een leuke jongen. We spreken ook heel vaak af en hebben het dan super gezellig. We praten elke dag tot laat en dan zegt hij dat hij me graag wil zien. Hij heeft een ex die hem veel pijn heeft gedaan en hem nog steeds een beetje manipuleert, waardoor hij volgens mij bang is om een relatie aan te gaan… Ik weet ook niet of hij mij leuk vindt en ben bang om dat te vragen. Hij geeft wel signalen af, maar ik weet niet of dat alleen vriendschappelijk is.

Dankjewel.

Xx anoniem


Lieve anoniem,

Wat leuk en spannend dat je iemand hebt gevonden waarmee het goed klikt. Aan de ene kant maken we uit je verhaal op dat hij je inderdaad een leuk persoon vindt, maar aan de andere kant zetten we er ook meteen onze vraagtekens bij. Het feit dat zijn ex hem nog steeds manipuleert kan er inderdaad op duiden dat hij misschien nog niet klaar is een nieuwe vlam, maar hé: er is één manier om erachter te komen. Je raadt het misschien al, je moet het hem toch echt vragen als je stappen wil zetten.

Je geeft aan dat jullie elkaar veel spreken en dat je ook regelmatig afspreekt. Dat is al een heel goed teken! Nu hoef je hem niet meteen op de man af te vragen of hij je leuk vindt en of hij meer wil, maar wat je wel kunt doen is zeggen hoe leuk je het vindt als jullie afspreken. Dat jullie band heel anders is dan je ooit hebt ervaren. Maar je kunt ook vragen of hij met meer meiden afspreekt en of hij misschien aan het daten is. Als je hem veel spreekt weet je waarschijnlijk het antwoord al en toch kan dit een stapje in de goede richting zijn. Mocht hij terugvragen of jij iemand op het oog hebt, dan kun je de stoute schoenen aantrekken en lachend zeggen dat je best met hem op date zou willen gaan. Nee heb je, ja kun je krijgen.

Enne, kun je check zeggen op deze 7 signalen? Dan vindt hij je sowieso leuk!

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl.

Beeld: iStock

Must reads 👀