Fashion

De ene keer maat 38 en de andere keer 42? Dit meisje haalt uit naar River Island en belachelijke kledingmaten

Er is niets zo frusterend als weten dat je nieuwe broeken moet gaan kopen. Broeken passen is nu eenmaal voor sommige meiden de hel op aarde – het lijkt onmogelijk om in één keer de juiste maat te vinden. Bovendien kan je zomaar in één winkel maat 38 hebben, terwijl je bij een andere keten een 42 moet kopen. Waar slaat dat op? Een Brits meisje gaat nu viral om dezelfde reden. Ze heeft een bizarre ontdekking gedaan wat haar (helemaal terecht) boos maakt.

Misschien pas jij bij H&M in een 38, terwijl je bij Zara moeite hebt om jezelf in een 42 te persen. Het is makkelijk om je erbij neer te leggen dat de perfecte broek vinden gewoon mission impossible is, maar dat zou niet zo moeten zijn. Neem de Britse Lucy bijvoorbeeld. Zij kocht bij New Look een zwarte jeans en bij River Island een jeans in een medium wash kleur. Vooral de maten zijn hierbij belangrijk: de River Island jeans is maat 14 (oftewel een 42), terwijl de River Island broek maat 18 (in Nederland is dat een 46) is. Niet alleen is het gek dat de maten zo verschillen, het is nog gekker om het volgende te zien:

De zwarte broek is dus de kleinere maat, maar als je het vergelijkt met de River Island broek is ‘ie veel groter! Met andere woorden: de grotere maat valt kleiner uit. Sterker nog, de 46 lijkt een 40 als je ‘m op de 42 legt. Huh? Het maakt Lucy in ieder geval super boos en zo zijn er veel mensen met haar, aangezien haar foto al ruim 18.000 keer is gedeeld. Ze heeft een belangrijke boodschap voor ketens die deze maten geven aan hun broeken: “Hoe kan de grote broek in hemelsnaam kleiner zijn? Geen wonder dat zoveel meiden problemen hebben met hun zelfvertrouwen en een hekel hebben aan het kopen van nieuwe kleding. Waarom kunnen maten niet gelijk zijn?”

Lucy beweert dat de jeans allebei high waisted zijn, super skinny én super stretchy. Je zou dan verwachten dat de River Island broek met de grotere maat groter zou zijn dan de zwarte New Look jeans…

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀