Beauty

Ik testte 8 budget mascara's en deze zijn de moeite (niet) waard

Een goede mascara mag niet ontbreken in het make-up tasje van ieder meisje. Daarom zijn we op de Girlscene redactie altijd op jacht naar de nieuwe holy grail mascara die écht iets voor je wimpers doet. En dan het liefst ook één die betaalbaar is. Maak daarom snel kennis met deel twee van de ultieme budget mascara test: in dit artikel lees je precies welke mascara's wél en niet de moeite waard zijn.1. Catrice Glam & Doll Sculpt & Volume mascara
Belofte: De diepzwarte textuur definieert je wimpers perfect en zorgt voor volume en krul zonder te klonteren.
Prijs: €3,99
Oordeel: De mascara zelf is vrij droog, maar het feit dat het je wimpers waanzinnig lang maakt én separeert zonder te klonteren maakt dit een mascara die je absoluut wil uitproberen. Veel drama geeft het niet aan je wimpers, hoewel dat wel op te bouwen is door een tweede laag aan te brengen.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/102. Catrice Rock Couture Extreme Volume mascara
Belofte: Fascinerend volume, een prachtige krul en indrukwekkende lengte is direct zichtbaar na het aanbrengen van de mascara.
Prijs: €3,99
Oordeel: De prijs is meer dan prima voor een budget mascara, maar het doet niet heel veel voor mijn wimpers. Als je er vanaf de zijkant naar kijkt valt het allemaal wel mee. Toch is er iets aan deze mascara wat niet fijn werkt. Is het de droge formule? De (te) grote borstel? Geen aanrader.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 5/103. NYC Showtime Clump-Free mascara
Belofte: De mascara belooft maximaal volume zónder klontjes.
Prijs: €1,99
Oordeel: Allereerst, fantastische prijs voor een goede mascara. Mijn wimpers zien er niet mega fantastisch uit, maar ze zijn wel een stuk langer en voller. Zo'n rommelige look vind ik niet eens zo erg. Als je te veel mascara op de borstel laat krijg je wel een klontje hier en daar, maar verder komt dat bijna niet voor met deze droge mascara. Dat is gelijk wel een nadeel: waarschijnlijk is 'ie snel uitgedroogd.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10

miss sporty mascara
miss sporty mascara
4. Miss Sporty Studio Lash Happy Eyes
Belofte:
 De mascara belooft je ogen extra te laten opvallen door je wimpers te liften en te krullen.
Prijs: €3,99
Oordeel: De mascaraborstel is erg klein waardoor je de mascara precies aanbrengt. De wimpers worden langer, gekrulder en gesepareerd. Eigenlijk alles wat je van een mascara verwacht! Ondanks de droge formule werkt de mascara prima. Helemaal als je weet dat je er maar vier euro voor kwijt bent. Let wel op: de wimpers zakken nog iets in, waardoor het wel echt een mascara voor overdag is.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 8/10

catrice lashes to kill ultra curl volume mascara
catrice lashes to kill ultra curl volume mascara
5. Catrice Lashes To Kill Ultra Curl & Volume Mascara
Belofte:
 Volle, extra lange en perfecte gevormde, diepzwarte wimpers. Ja, dat belooft deze mascara allemaal!
Prijs: €3,99
Oordeel: De mascaraborstel is door de gebogen vorm erg fijn in gebruik. Je bereikt er makkelijk iedere wimper mee, maar de droge en ietwat stroeve formule maakt het toch wat lastiger. Het separeert de wimpers redelijk goed en maakt ze inderdaad langer en gekrulder, maar echt omver geblazen word je niet door deze mascara. Een prima mascara, maar je hoeft er niet voor naar de winkel te rennen.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10

catrice glam doll mascara

catrice glam doll
6. Catrice Glam & Doll False Lashes Mascara Waterproof
Belofte:
 Deze mascara belooft je verleidelijke poppenogen te geven en prachtige lange, gekrulde wimpers.
Prijs: €3,99
Oordeel: De mascara's van deze lijn zijn echt ideaal voor mijn wimpers. Ze krullen, verlengen en separeren en met het eindresultaat ben ik altijd blij. Bovendien is dat gebogen borsteltje fijn in gebruik en bereik je iedere wimper. Een aanrader!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 9/10

nyc big bold fals lash

nyc big bold fals lash
7. NYC Big Bold False Lash Mascara
Belofte:
 Overdreven opvallende wimpers met een valswimpereffect in slechts één beweging. 
Prijs: €4,49
Oordeel: Overdreven opvallend? Eerder overdreven lelijk. De mascara ziet er op mijn wimpers uit als een zooitje. Wimpers plakken aan elkaar, zakken snel in en zijn ook niet goed in de krul. Nee, deze mascara kan ik niet aanraden.

essence instant volume boost mascara
essence instant volume boost mascara
8. Essence Instant Boost Volume Mascara
Belofte:
 Intens zwarte mascara voor maximaal wimpervolume.  
Prijs: €2,99
Oordeel: Love, love, LOVE deze mascara. Mijn wimpers zijn lang, gekruld en naar mijn mening goed gesepareerd. Zelfs collega's zijn onder de indruk. Als je je ogen wilt laten spreken is deze mascara een absolute musthave.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 9/10

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook