De grootste modeblunders

Fashion door Redactie

Vrouwen zijn massaal bang om door te lekken tijdens hun ongesteldheid. Dat blijkt uit een onderzoek dat onze zus Fashionscene.nl onlangs hield.

Maar liefst 34 procent van de ondervraagden vindt dit de grootste modeblunder die ze zich kan indenken. Op twee volgt het scheuren uit een kledingstuk (22%) en op drie staat halfnaakt de wc uitlopen door een jurkje/rok die blijft hangen in de onderbroek (15%).

De top 10 ergste moderampen
1. Doorlekken
2. Uit kledingstuk scheuren
3. In onderbroek de wc uitlopen
4. Te klein gekochte kleding
5. Iemand tegenkomen in dezelfde outfit
6. Hak van schoen afbreken
7. Kleding verpest door wasmachine
8. Vlek in kledingstuk
9. Huisdier vernielt kleding
10. Ladder in panty

Wel is er een groot verschil tussen wat vrouwen vrezen en wat hen daadwerkelijk overkomt. Zo blijkt een vlek in de kleding de meest voorkomende ramp (26%), op de voet gevolgd door de ladder in de panty (21%) en verkeerd gewassen kleding (15%).  De gevreesde rode broek en het wc debakel komen in verhouding veel minder vaak voor (4,5% en 3%).

Ondanks dat de Nederlandse vrouw behoorlijk wat vlekken in haar outfit weet te fabriceren, zegt ze wel zorgvuldig met kleding om te gaan. Maar liefst 56% omschrijft zichzelf zelfs als “zuinig’’ of “perfectionist”. 26% van de vrouwen vindt zichzelf in relatie tot haar kleding “gezond’’. Sloddervossen komen veel minder voor. Slechts 18% omschrijft zichzelf als een kluns.

blunder

Wat was jouw grootste modeblunder ever?