Fashion's Night Out

Fashion door Redactie

De avond voorafgaande aan New York Fashion Week, op 10 september ‘2010, vindt het evenement Fashion’s Night Out plaats. Vogue magazine organiseert deze avond in samenwerking met diverse modeketens en warenhuizen. Tot middernacht heb je toegang tot winkels waar feestjes, lanceringen, signeersessies en modeshows worden gehouden.

Ben jij héél toevallig die avond in Manhattan? Hou je camera, papier en pen in de aanslag, want machtige mode-iconen lopen in het wild rond! Het belooft een indrukwekkende avond te worden.

FNO

Wat is er allemaal te doen in New York, tijdens Fashion’s Night Out?
Op Fifth Avenue demonstreert supermodel Bar Refaeli bij Armani haar poses en catwalk loopje, zodat ook voorbijgangers het onder de knie kunnen krijgen. In West Village is er een Teen Vogue feestje waar 90210 actrice Shenae Grimes de avond gaat presenteren. Bij warenhuis Barneys kun je tijdens het winkelen, vragen stellen aan Mary-Kate en Ashley Olsen, Alexander Wang en Rodarte. Pharrel Williams lanceert op Broadway zijn nieuwe sneakercollectie en topmodel Heidi Klum presenteert zwangerschapskleding van Motherhood Maternity waarna ze zich zal mengen tussen het publiek voor een hapje en een drankje.

Benieuwd naar de ‘rode loper’ tips van Olivia Palermo? Ga dan naar Henri Bendel. Gossip Girl’s Leighton Meester is te vinden op Madison Avenue waar Roger Vivier zijn eerste parfum uitbrengt. Tattoo artiest Kat von D signeert haar boek The Tattoo Chronicles bij Sephora op Fifth Ave.

Volkswagen neemt het die avond over van de New Yorkse yellow cabs. Zij staan gereed om fashionista’s van winkel tot warenhuis en weer terug te vervoeren. Alles is tot in detail doorgevoerd.

anna fno

Vogue hoofdredactrice Anna Wintour tijdens Fashion's Night Out. Het grotemodemagazine is de organisator van het evenement.

Ben jij op 10 september in New York? Bofkont! Zo niet, ook in andere landen kennen ze het fenomeen Fashion’s Night Out. In Sydney, China, India, Japan doen ze ook mee. Net als Athene, Lissabon, Madrid en Istanbul. Dichter bij huis is Londen, Parijs en Berlijn.

Kijk mee naar een filmpje van New York Fashion’s Night Out 2009!

 

De zusjes Mary-Kate en Ashley Olsen hadden vorig jaar tijdens Fashion’s Night Out bardienst in het New Yorkse warenhuis Barneys.

Wil je weten wat je allemaal kunt doen, en in welke stad? Bezoek www.fashionsnightout.com voor meer informatie! Nu maar hopen dat Nederland volgend jaar ook meedoet...

door Marjolein