De stijl van... Iris

Fashion door Redactie

In de rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Iris, een 17-jarig Arnhems meisje met een voorliefde voor lingerie, vintage vondsten, bloggen en merken als Acne, Chloe, Dries van Noten en Celine.

Vertel eens wat je over jezelf …

Ik ben Iris, 17 jaar oud, wonende in Arnhem en vegetariër. Sinds kort ben ik aangenomen bij de V&D op de lingerie afdeling. Lingerie is voor mij de basis van elke goede outfit. Veder zit ik nu in 5 havo en dat betekent dat ik hierna een vervolgopleiding zal moeten kiezen. Ik ben altijd al erg veel met mode bezig geweest zoals het tekenen van mode ontwerpen en het lopen van modeshows. Heel lang heb ik gedacht modeontwerpster te willen worden, maar nadat ik 4 maanden gedaan had over het naaien van een rokje was het me duidelijk: ik miste een groot stuk discipline. Modeontwerpster worden zat er dus niet in, maar ik wilde toch lekker met mode bezig zijn, dus daarom besloot ik een half jaar geleden mijn eigen modeblog Love the Fabric te starten. Verder vind ik het heerlijk om bijvoorbeeld een middag aan een zonnig strandje te liggen, en als dat niet mogelijk is een grote zoektocht naar nieuwe aanwinsten te starten in de lokale vintagewinkel.

Hoe zou jij je stijl omschrijven?

Mijn stijl kan ik denk ik het beste omschrijven als minimalistisch met een scheutje grunge er doorheen. Ik houd van mooie stoffen gecombineerd met een stel goede hakken. Momenteel houd ik heel erg van nude, camel, en natuurkleuren gecombineerd met een joggingstofje. Terwijl ik ook erg veel houd van zwarte gehaakte topjes gecombineerd met een stel "statement ringen". Ik probeer mij te onderscheiden van de massa en dat hoeft niet op een extreme manier, maar op een manier waarmee ik laat zien dat je met niet al te veel frutsels en accessoires ook een goede outfit kan maken. Bij mij is het ook zo, waar vele andere meiden zich waarschijnlijk ook in zullen herkennen, dat mijn kledingkeuze afhangt van mijn stemming op dat moment. Wanneer het een vieze grijze regendag is voel ik mezelf een beetje loom, met als resultaat een comfortabele outfit.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Wanneer mijn portemonnee het toelaat en ik weet wat ik wil hebben, dan ga ik graag naar de stad om deze door te spitten naar het gene wat ik zoek. Als ik dan niet slaag vind het erg moeilijk om met lege handen naar huis te gaan en dan koop ik vaak nog wel wat kleine hebbedingetjes (hoezo verslaafd!). Ik shop denk ik 2 tot 3 keer per maand, waarbij ik soms alleen maar een T-shirtje aanschaf of de sale helemaal leegkoop.

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Zeker low-budget! Ik heb een erg grote liefde voor merken als Acne, Chloe, Dries van Noten, en Celine, maar helaas moet ik dan eerst 4 maanden of langer sparen. Daarom ben ik vaak in de H&M en vintagewinkels te vinden, hoewel ik elk seizoen wel een stel mooie goede schoenen wil hebben, die dan ook wel wat mogen kosten. Het geeft mij en kick iets te kopen wat eigenlijk veel duurder was, daarom leg ik ook altijd wat geld apart voor de sale.

-

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

De modetrend van dit moment zijn er denk ik een paar namelijk: clogs, sleehakken, doorschijnende bloesjes, denim op denim, en grote ringen. Zelf heb ik helaas geen clogs kunnen bemachtigen, maar ik heb wel een aantal doorschijn bloesjes en sleehakken. Ik denk dat we volgend seizoen veel lammycoats, poncho’s, leren shortjes en lange rokken gaan zien. Ook heb ik al veel camel, en cognac kleuren gezien, wat ik erg mooi vind. Qua mode heb ik erg zin in de winter, maar ik hoop dat we niet zo’n lange en gemene winter krijgen als afgelopen jaar.

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Ik vind het best lastig om te zeggen dat ik iets nooit zal dragen, omdat als je iets moeilijks op een goede manier weet te combineren het erg mooi kan zijn. Ik weet het bijvoorbeeld nog goed met de clogs, eerst vond ik ze verschrikkelijk, maar als je dan ziet hoe het gecombineerd word ga je het vanzelf waarderen. Toch denk ik dat je mij nooit in een joggingpak zult zien, hoogstens een huispak thuis op de bank, maar ik zal nooit een joggingpak naar school dragen.

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Het liefst ga ik naar Amsterdam, omdat daar vrijwel alles te vinden is. Ik ga dan naar de Albert Cuypmarkt en het Waterlooplein waar je allerlei mooie dingentjes kan vinden. Ook wil ik erg graag naar Monki op de Kalverstraat, de volgende keer dat in Amsterdam ben. In Arnhem kan ik ook prima shoppen. Arnhem bezit namelijk Zara, H&M, Invito, en kleinere winkeltjes als Super Duper, Hiernamaals (de customized-vintage winkel van mijn tante), en andere kleinere winkeltjes. Een echte aanrader als je in Arnhem bent is de Wok-away aan het Velperplein, waar je even kunt gaan zitten en heerlijke sushi kunt bestellen voor een spotprijsje.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Kies altijd één item uit wat je naar voren wil laten komen in je outfit, kies om dit item wat rustigere dingen uit waardoor je het item het beste naar voren laat komen. Verder moet je natuurlijk lekker dragen wat jijzelf wil, en daarmee geen rekening houden met wat anderen van je vinden.