De stijl van... Annebeth

Fashion door Redactie

In de rubriek "De stijl van..." interview ik meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

Dit stijlinterview is met Annabeth, een 23-jarige fashionaddict die graag shopt in Antwerpen en die het hippie-modegevoel met de paplepel ingegoten heeft gekregen...

Annebeth

Vertel eens wat je over jezelf...
Ik ben Annebeth, 23 jaar en ik studeer communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen met als doel modejournaliste worden, Mijn voornaamste hobby is eigenlijk het updaten van mijn blog, The Styling Dutchman! Maar mijn interesses zijn heel breed: ik hou van muziek, mode, films en boeken. Ik woon samen met mijn vriend in een klein dorpje in de buurt van Sint Niklaas in België, en ik ben een van die meisjes die het zichzelf moeilijk maken en elke dag minstens een keer van outfit wisselen. En die kledingwissels leg ik dus vast op mijn blog!

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik heb best een eclectische stijl dus ik vind het heel moeilijk om m'n stijl kernachtig te beschrijven, maar ik draag bijna altijd jurkjes en mijn stijl varieert tussen iets stoerder en meer rock/alternatief in de winter, en heel erg zoet en meisjesachtig retro in de zomer. Ik heb ook wel een beetje een hippiehart, mijn ouders waren dat namelijk ook! Mijn stijl is in ieder geval absoluut niet sportief en ook niet in your face sexy. Ik hou het liever wat meisjesachtiger en onschuldiger, of juist stoer en androgyn.

Annebeth

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?

Mijn campus ligt op twee minuutjes stappen van de hoofd-shopstraat in Antwerpen, de Meir, dus op weg van- en naar de les en tussen de lessen door kan je me wekelijks wel in de winkels vinden! Maar ik koop niet wekelijks iets nieuws. Het grootste voordeel van het regelmatig bezoeken van de winkelstraat is dat je alle acties en tijdelijke kortingen meehebt, en zo veel geld bespaart!

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?

Low budget, definitely. Ik ben maar een arme student en mijn ouders betalen al sinds mijn negentiende niks meer voor me, dus ik werk hard tijdens de vakanties en ik bespaar heel wat geld door bij m'n vriend in te wonen en creatief om te springen met mijn middelen: zo heb ik vorig jaar zelf geschreven samenvattingen verkocht waar ik toch een leuk zakcentje aan overhield!

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?

Op dit moment zou ik iedereen aanraden zijn zomerklassiekers nog eventjes te dragen en aan te passen aan het nieuwe seizoen. De überhippe klompen van de lente en zomer kunnen er fantastisch uitzien met een paar dikke sokken er in, en je nineties bloemenjurkjes kunnen nog perfect als je er een gezellig wollen vest overheen draagt en een paar overknee sokken bij combineert. Wat het volgende seizoen betreft heb ik de indruk dat simpel, klassiek en romantisch weer aan een opmars bezig is. De fifties mode met langere rokken en veel camel is natuurlijk alomtegenwoordig, maar hij blijft bescheiden en niet zo suikerzoet als de retro mode die we vaker in de zomer zien. En een shearling jasje is een absolute must als je hip wilt zijn, maar ik ben persoonlijk niet zo bezig met wat "hip" is. Ik heb mijn eigen stijl en ik bepaal zelf wel wat ik mooi vind, en in de winter haal ik altijd graag mijn seventies overknee boots vanonder het stof om met m'n jurkjes te dragen. Ik heb ook nog een nepbont luipaardjas die ik dolgraag weer aan wil doen!

Wat zou jij nou nóóit dragen?

Goh, zeg nooit nooit? Ik ben best wispelturig. Klompen vond ik bijvoorbeeld verschrikkelijk vroeger, en nu vind ik ze fantastisch als je ze juist combineert. Maar ik denk dat de harembroek bijvoorbeeld nooit iets voor mij zal zijn. Ik voel me niet echt comfortabel als ik het gevoel heb dat ik er uitzie alsof ik een luier aanheb!

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?

Zonder twijfel: Antwerpen! Antwerpen biedt zowel een alternatievere regio met tweedehands winkeltjes in de buurt van de Kammenstraat, en the usual highstreet suspects op de Meir. En op loopafstand van beiden heb je ook een heel stuk met designerwinkels, dus Antwerpen heeft alles wat je nodig hebt! Maar aangezien ik niet over de middelen beschik om die laatsten te frequenteren, beperk ik me tot de H&M, Mango, Zara, Pimkie, New Look, Sac d'Anvers en hun andere goedkope broertjes en zusjes. Het leuke aan Antwerpen is dat het best wel een internationale stad is met heel veel verschillende stijlen, waardoor je ook in de winkels een veel breder aanbod aantreft dan in kleinere steden.

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?

Mijn beste tip voor de budget-fashionista: als je zoals ik vooral jurkjes draagt, bespaar je 50% van je outfit kosten! 1 stuk in plaats van top + bottom! Oftewel: twee keer zoveel outfits voor dezelfde prijs!

-