Beauty

Iconische haarstijlen door de jaren heen

Wij vrouwen hebben door de jaren heen heel wat verschillende haarstijlen gehad. Van kort tot lang en van los tot opgestoken. Alles wat we met haar kunnen doen is ooit populair geweest. Duik met Girlscene het oude Hollywood in kijk met ons mee. Wij zetten de meest iconische haarstijlen door de jaren heen voor je op een rij. 

We beginnen bij de jaren ’20 en eindigen in de jaren ’90. Alle iconische haarstijlen van de afgelopen decennia op een rij!

De Bob (jaren ’20)
Of het nu blond, bruin of blauw is en met krullen of steil haar: de bob blijft een klassieker. Deze korte haarstijl werd voor het eerst door filmsterren in de jaren twintig gedragen. Opvallend en stoer in vergelijking met alle andere haarstijlen van die tijd die alleen voor lang haar geschikt waren. 

Marcel wave (jaren ’20)
Deze haarstijl is iconisch voor het begin van de vorige eeuw. Vaak werd het gecombineerd met de bob. De stijl kwam in opkomst toen elektrische haarkrullers steeds bekender werden en betaalbaar waren voor het grote publiek. 

Betty Bangs (jaren ’50)
Deze haarstijl komt van het wereldberoemde pin-upmodel Betty Page. Zij droeg haar lange zwarte haar bijna altijd los en had haar pony in een rechte lijn geknipt die ze zo bol mogelijk liet krullen. 


Beehive (jaren ’60)
Deze haarstijl zagen we voor het eerst in de jaren zestig bij filmster Audrey Hepburn. Het was toen heel populair onder vrouwen en was niet uit het straatbeeld weg te denken. Tegenwoordig wordt het nog maar weinig als dagelijks kapsel gebruikt, maar je komt de look nog veel tegen op gala’s en op de rode loper. 


Pixie (jaren ’60)
Deze super korte haarstijl werd populair in de jaren zestig met het Britse topmodel Twiggy. Het is kort, pittig en legt de focus op je gezicht. 

Farrah hair (jaren ’70)
Voordat Charlie’s Angels een filmreeks werd, was het een veel bekeken tv-serie in de jaren zeventig. De drie vrouwelijke hoofdrolspelers waren echte trendzetters in die tijd. Vooral actrice Farrah Fawcett bracht trends onder de aandacht bij het grote publiek. Zo ook ‘Farrah hair’. Deze typische jaren zeventig haarstijl bestaat uit lange, dikke pijpenkrullen die naar buiten rollen. 

Touperen (jaren ’80)
Tijdens de jaren tachtig konden de haarstijlen van vrouwen niet hoog genoeg zijn. Touperen, dat al lang daarvoor bestond, werd in één keer een must. Zolang je haar maar ver genoeg uitstak was het goed: dat was de mentaliteit in de jaren tachtig. Touperen was daar natuurlijke de perfecte techniek voor. 

De Rachel (jaren ’90)
De super populaire tv-serie Friends bracht veel mode- en beautytrends met zich mee. Maar de originele haarstijl van Rachel heeft zonder twijfel de meeste impact gehad. Zelf vond Jennifer Aniston de haarstijl overigens echt niet leuk. Vandaar dat ze na het tweede seizoen snel overging op iets anders. 

Lees ook:

Bron
Beeld: Getty Images

Must reads 👀