Fashioncollages van Nicole

Fashion door Redactie

Fashioncollages zijn hip; je ziet ze al jaren op Girlscene en ook modebladen staan er vol mee. Je kunt ze natuurlijk ook zelf maken, maar knippen & plakken in een fotoprogramma is niet altijd even handig. Daar is een tijd geleden wat op gevonden: Polyvore.com. Wij spotten de creaties van Girlscene member Nicole op deze site. En wauw, wat zijn ze mooi! We interviewden haar...

polyvore

1. Vertel eens wat je over jezelf...
Mijn naam is Nicole, ik ben vijftien jaar oud en woon in een kleine stad in het oosten van Nederland. Ik zit in 4VWO en heb het profiel E&M. Mijn hobby´s zijn gitaar spelen, lezen, collages maken, schrijven en zingen. Verder hou ik ook van bakken, vooral van macarons en cupcakes.

 2. Jij bent dol op het maken van Polyvore collages. Hoe is dat zo begonnen?
Een vriendin raadde mij Polyvore aan, omdat ik mode en styling altijd al leuk heb gevonden. Ze dacht dat Polyvore wel iets voor mij zou zijn (en ze had gelijk!).

polyvore

 3. Kun je uitleggen wat Polyvore precies inhoudt?
Polyvore.com is een website waar je je eigen stijl kunt uitdrukken door middel van collages. Het scheelt ook heel wat knip- en plakwerk, wanneer je online collages maakt.

 4. Waar haal je de inspiratie uit voor je collages?
Soms haal ik inspiratie uit foto's (meestal van Tumblr or We heart it), maar ik haal ook vaak inspiratie uit wat ik voel. Als ik bijvoorbeeld ergens mee zit, zie ik ook al gauw dat ik veel donkere en sombere kleuren gebruik. Als ik verliefd ben, heb ik nog wel eens de neiging om felle kleuren te gebruiken. Echt een inspiratiebron heb ik niet, ik kies gewoon wat ik mooi vind. Wel ben ik fan van Olivia Palermo. Haar kledingstijl, niet haar karakter.

polyvore

polyvore

polyvore

 5. Zou je later iets in deze richting willen doen, zoals stylist of art director bij een modeblad?
Ja, ik zou graag redactrice bij een tijdschrift willen worden of de styling willen doen voor fotoshoots.

 6. Heb je nog tips voor andere meiden bij het maken van modecollages?
Erg moeilijk is het niet, als je ervan houdt om creatief bezig te zijn met mode is het wel wat voor je. Verder is het ook wel een handige oefening als je later bijvoorbeeld in de mode industrie wilt werken en vooral wanneer je iets in de styling wilt gaan doen. Echt tips heb ik niet, eigenlijk is alles goed, want het is gewoon je eigen stijl!

polyvore

polyvore

polyvore

polyvore

polyvore