Lifestyle

Laat je deze week horen voor het vergeten kind

Zevenduizend kinderen komen in een vrouwen- en maatschappelijke opvang terecht. Ieder kind in Nederland dat hier noodgedwongen terechtkomt, verdient psychische hulp. Helaas krijgt niet elk kind deze hulp. Stichting Het Vergeten Kind komt daarom in actie en vraagt hierbij jouw hulp. Lees in dit artikel hoe jij op een makkelijke manier ook een steentje bijdraagt.

Misschien heb je ze vorig jaar al gespot, de geel-roze gekleurde huisjes van de campagne Stichting Het Vergeten Kind. De straten kleurden volledig en moesten hiermee alle Nederlanders eraan helpen herinneren de ‘vergeten kinderen’ juist niét te vergeten. In de week van 16 januari tot en met 4 februari is het hoogtepunt van de campagne. De stichting vraagt speciale aandacht voor de kwetsbare groep van 4.000 kinderen in de maatschappelijk opvang en de 3.000 in de vrouwenopvang die niet de goede zorgen krijgen.

Met slechts één (online) handtekening help jij om het verschil te maken! Vele BN’ers hebben de petitie al ondertekend. Lees hieronder hoe ook jij meehelpt.

Watch on YouTube

Ga naar de website van Stichting Het Vergeten Kind en teken de petitie. Het doel is om 35.0000 handtekeningen op te halen met deze actie, hiermee roept de stichting de lokale én nationale politiek op om deze kinderen de hulp te bieden die ze verdienen.

Lees ook:

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Stichting Het Vergeten Kind

Beeld: iStock

Must reads 👀