Lifestyle

Wat zelfverzekerde mensen nooit doen

Zelfverzekerdheid is alles. Wanneer je jouw zelfvertrouwen 100% uit jezelf haalt, straal je dat aan iedereen uit. Toch is dit niet voor iedereen weggelegd en is het voor veel mensen lastig. Daarom is het heel belangrijk om trots te zijn op elk stapje dat je maakt op weg naar zelfverzekerdheid. Om die reden zet Girlscene 10 dingen op een rij die je juist beter niet kan doen. 

1. Ze smeken niet om aandacht
Ieder mens heeft aandacht nodig, zo zitten we nu eenmaal in elkaar. Maar wanneer we weer meer steun halen uit de aandacht van andere mensen dan onszelf, dan gaat er iets mis… Zelfverzekerde mensen vinden altijd de juiste balans tussen aandacht gebruiken als steun en het zo hard nodig hebben dat je niet zonder kan. 

2. Ze laten zich niet negatief beïnvloeden door anderen
Zelfverzekerde mensen zijn niet zo makkelijk van hun stuk te brengen. Ze hebben vertrouwen in hun eigen gevoel en oordeel. Ze laten zich niet zo snel dingen wijsmaken. 

3. Ze voelen geen wrok
Zelfverzekerde mensen weten goed het verschil tussen boos worden in het moment en te lang vasthouden aan deze woede. Natuurlijk is het belangrijk om voor jezelf op te komen, maar voel geen wrok voor mensen die jouw grens weleens over zijn gegaan. Daar heeft niemand wat aan. Daarbij heb je dit nodig om goed over jezelf te voelen. 

4. Ze doen altijd hun eigen ding
Mensen die heel zelfverzekerd zijn houden rekening met de gevoelens van anderen maar laten ze zich hier nooit door stoppen. Ze weten zelf precies wat ze willen en zijn niet bang om daar achter hun dromen aan te gaan. 

5. Ze halen anderen niet omlaag 
Zelfverzekerde mensen halen geen zelfvertrouwen uit het omlaag halen van anderen. 

6. Ze vergeten nooit dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk
Het gaat niet om wat er gebeurt, maar hoe je ermee omgaat: dat weten zelfverzekerde mensen als geen ander. Maak jezelf gelukkig door positief en vol vertrouwen in het leven te staan. 


7. ‘Erbij horen’ heeft voor hen geen prioriteit
Net zoals aandacht nodig hebben is ook ‘erbij willen horen’ heel menselijk. Maar als je je hier te druk om maakt kan het ten koste gaan van je eigen zelfvertrouwen. Daarom zullen zelfverzekerde mensen nooit een prioriteit maken van erbij horen. 

8. Ze zijn niet bang voor de liefde
Zowel op romantisch gebied als vriendschappelijke relaties: mensen met veel zelfvertrouwen deinzen niet weg voor liefde en verbintenis.

9. Ze doen nooit iets wat ze absoluut niet willen
Natuurlijk hebben we allemaal verantwoordelijkheden in het dagelijks leven die we niet altijd even leuk vinden. Ook zelfverzekerde mensen weten dit en houden ze zich hieraan. Maar als er iets van hen verwacht wordt dat ze echt niet willen doen, zijn ze ook niet bang om nee te zeggen. Wat ons naar het laatste punt in deze lijst brengt…

10. Ze zijn niet bang om ergens nee op te zeggen
Zelfverzekerde mensen weten precies wat ze willen en waar ze comfortabel mee zijn. Daarbij zijn ze niet bang om voor zichzelf op te komen. Dus als ze iets echt niet willen doen, dan laten ze je dat ook weten. 

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀