News

Ben je graag alleen? Dan betekent het dat je heel intelligent bent

Terwijl je vriendinnen in het weekend tot in de late uurtjes losgaan op de dansvloer blijf jij liever thuis om nog voor middernacht in slaap te vallen. Jij vermaakt je liever met Netflix of een boek dan dat je dag in dag uit met anderen op stap gaat. En weet je, daar is helemaal niets mis mee. Want wat blijkt? Mensen die graag alleen zijn schijnen heel intelligent te zijn!

Onderzoekers hebben niet zo heel lang geleden iets verrassends ontdekt als het om onze gevoelens gaat. Waar de meeste mensen zich juist gelukkig voelen als ze omringt zijn door andere mensen, voelen intelligente mensen zich vooral gelukkig als ze alleen zijn. Hoe zit dat precies?

Tijdens het onderzoek werd gekeken naar verschillende groepen mensen uit verschillende gebieden. In hoeverre hebben de bevolkingsdichtheid en vriendschappen effect op het geluk van mensen? Nou, behoorlijk. Mensen die in de stad wonen zijn over het algemeen minder gelukkig dan de bevolking die in gebieden wonen waarin de bevolkingsdichtheid lager is.


De aanwezigheid van veel mensen op één plek heeft vooral een negatief effect op mensen met een gemiddelde intelligentie. En ja, voor veel mensen heeft het juist een positief effect op hun leven als ze goede vriendschappen hebben, al blijkt dat bij de enorm intelligente mensen juist andersom te zijn. Een actief sociaal leven maakt hen juist minder gelukkig. Aha! Aan de andere kant toont onderzoek weer aan dat meer tijd met vrienden doorbrengen juist voor een hogere intelligentie hoort, dus tot welke groep je ook hoort… Het lijkt in beide gevallen goed te zijn.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock