Lifestyle

Oei! Plaats je veel over je relatie op Facebook? Dan zegt het dit over jou…

Bijna iedereen heeft wel een koppel onder haar Facebook vrienden dat zeer regelmatig lieve, zoetsappige berichten deelt over elkaar. Of misschien plaats jij wel vol liefde continu iets over je vriend(in). Hartstikke schattig natuurlijk, maar wist je dat dit meer over een relatie zegt dan je misschien denkt? Een seksuoloog legt het uit.

Het is misschien niet iets waar je bij stilstaat, maar als jij (of iemand anders) veel plaatst over je relatie op social media, dan kan dat meer over de relatie zeggen dan je denkt. Seksuoloog Nikki Goldstein heeft daar bepaalde gedachtes over.

“Vaak zijn het de mensen die het meeste plaatsen degenen die bevestiging zoeken voor hun relatie door anderen op social media.” Stel, je hebt veel problemen als koppel, dan zijn de likes die je dan binnenkrijgt op social media voor sommigen dé manier om door te kunnen gaan. Wat anderen dan zeggen over je relatie is voor iemand dan heel belangirjk.


Daar blijft het overigens niet bij. Nikki vertelt dat het ook een teken kan zijn dat één persoon in de relatie graag de controle houdt (op negatieve manier) en zelfs een tikkeltje bezittelijk is. Oei! Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen die vaak over hun relatie posten een negatief zelfbeeld hebben.

Nu hoeft dit natuurlijk niet bij ieder koppel dat lieve berichten en selfies plaatst op social media het geval te zijn, maar het laat je misschien wel anders naar de situatie kijken.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock