News

Shocking: dit is waarom je altijd nieuwe kleding eerst moet wassen voordat je het gaat dragen

4

Je hebt de hele dag geshopt met je BFF. Winkel in, winkel uit, shirtje hier, rokje daar. Met tassen vol kleding ploffen jullie voldaan op de bank, want vanavond staat er een feestje op de planning! Jij hebt er extra veel zin in, want jij kunt gelijk je nieuwe outfit showen. Of toch niet? Na het lezen van dit artikel denk je nog wel even twee keer na of jij je nieuwe item meteen aantrekt...

Hygiënedokter Ackerley legt uit waarom je de nieuw geshopte items beter eerst even in de wasmachine kunt doen. Zij vertelt dat er een kans bestaat dat ongewassen kleding besmet is met bacteriën, chemicaliën of zelfs schimmels! Het hangt af van hoe ze worden gemaakt, opgeslagen en getransporteerd. Ze legt uit dat er synthetische kleurstoffen huiduitslag of zelfs eczeem veroorzaken voor mensen met een huidaandoening.


En als je dacht dat het niet erger kon... Het is zelfs mogelijk om de griep op te lopen door een ongewassen trui aan te trekken. Een virus kan namelijk wel tot zo'n 48 uur blijven hangen. Dus als iemand voor jou die leuke trui heeft gepast, bestaat er dus een kans dat jij er ziek van wordt. Wij doen voortaan netjes onze nieuw geshopte items eerst regelrecht de wasmachine in!

Heb je écht geen tijd om het te wassen of wil je gewoon heel erg graag gelijk je nieuwe outfit aan? Gebruik dan een desinfectiespray, dit doodt 99,9% van alle bacteriën.

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 2 jaar geleden driving directions

  Thank you for the information, I will remember to wash new clothes before wear

  http://drivingdirections2017.blogspot.com/

 • 2 jaar geleden annoniempje

  ik was nooit mijn n ieuwe kleding en ben ook niet vanplan

 • 2 jaar geleden Lighthouse

  Maar meestal is de kwaliteit van kleding die nog nooit gewassen is zo mooi...

 • 2 jaar geleden LovaticForever15

  Ik was altijd mijn nieuw kleding

 1. 1