Haar en make-up artist Mika van Leeuwen

Fashion door Redactie

De redactie van Girlscene kreeg onlangs hoog bezoek, namelijk dé haar en make-up artist van het moment: Mika van Leeuwen!

mika van leeuwen make overMika van Leeuwen

De jonge professional heeft in de praktijk veel ervaring opgedaan bij Rob Peetom, diverse fashion shows zoals Spijkers en Spijkers, hij heeft gewerkt voor televisieprogramma’s als Trinny & Susannah en ontelbare fotoshoots. Zijn doel? De 'normale' vrouw stijlen. Zijn motto luidt dan ook: ''Vrouwen moeten zich glamorous kunnen voelen, juist wanneer het een dag is als alle anderen.''

Nietsvermoedend liep ik 's ochtends het kantoor binnen met een ‘easy hairdo’ en hooguit een laagje vaseline op de lippen. Ik was blij verrast toen ik hoorde dat ik die middag plaats mocht nemen in de stoel van Mika.

Daarmee trad ik in de voetsporen van bekende Nederlanders als schrijfster Heleen van Rooijen, de (jawel!) Gooische meisjes, modeblogger Andy Torres, Fabienne de Vries en nog vele anderen. Je begrijpt: mijn haardos was in goede handen.

mika van leeuwen make over

And we're off! Allereerst werden de haren nat gemaakt. Met zijn schaar in de aanslag keek Mika mij aan en vroeg: ''Wat heb je in gedachten?'' Mijn antwoord daarop luidde: ''Ik geef je carte blanche!'' O oh, wat heb ik gezegd? Even schoten flashbacks van mislukte verfsessies en een korte bob door mijn hoofd. Thank god was dat niet het geval. Gelukkig wist de 'prof' wat hem te doen stond, namelijk deze futloze coupe weer nieuw leven inblazen. Enkel de puntjes werden geknipt, waarna het hoog tijd werd voor een beetje volume in het haar!

mika van leeuwen make over

Het haar werd geföhnd. Met de fijne en bovendien lekker ruikende producten van Redken werd het haar tot in de puntjes verzorgd en kon het krullen beginnen. Ja, ik kreeg krullen! Al meerdere malen heb ik thuis voor de spiegel geprobeerd het geduld op te brengen om mijn coupe in de steigers te zetten. Maar met een lamme arm en rollers die niet wilden blijven zitten gaf ik de moed al snel op en besloot ik maar met een nonchalant (oftewel, mislukt) kapsel de kroeg in te gaan. Mika daarentegen bracht prachtige pijpenkrullen in mijn haar. Nadat de plukken allemaal gekruld waren, kamde Mika deze subtiel uit wat zorgde voor extra volume. Dit werd vervolgens vastgezet met een verzorgende haarspray.

mika van leeuwen make over

Tijd om op te tutten! Want niet alleen kan Mika de meest geweldige kapsels creëren, ook heeft hij verstand van make-up. En bij een glamour coupe hoort een mooie smokey eye. Hij gebruikte een zacht kohlpotlood en om het oog minder hard te maken vervaagde hij het potlood met een wattenstaafje. Hij bracht een highlighter aan onder de wenkbrauwboog en een gel om de wenkbrauwen mee 'vast te zetten'. De lippen kregen een mooie 'raspberry' kleur. Tot slot werd er gebruikt gemaakt van een mineral powder als finishing touch!

mika van leeuwen make over

Tip: wanneer je poeder gebruikt, blaas dan niet voor het aanbrengen het overtollige poeder van de borstel. In plaats daarvan klop je de borstel tegen je palm. Hierdoor zakt de poeder in de kwast en verspil je geen poeder meer.

Et Voilà! Het eindresultaat. Een prachtige coupe met krullen, volume en een mooie glans! De verbazing van mijn nieuwe look sloeg al snel om in paniek, want... er stond 's avonds niets op de planning! Geen premiere, rode loper, perspresentatie of ander leuk feestje. In plaats daarvan heb ik bijna de hele avond starend doorgebracht voor de spiegel, ook leuk. Als een meisje zo blij met mijn krullen en make-up. Bedankt Mika!

Welke haar en make-up look zou jij wel een keertje willen proberen?

Door Marjolein