Beauty

5 signalen dat jij je beautyproducten aan het verpesten bent

Als je make-up of verzorgingsproducten koopt wil je er uiteraard zo lang mogelijk gebruik van maken. Het liefst maken we natuurlijk alles tot het laatste druppeltje op. Zoals je waarschijnlijk wel weet hebben beautyproducten net als eten een houdbaarheidsdatum, maar wist je al dat je die houdbaarheidsdatum verkort als je bepaalde dingen niet verandert? De volgende dingen verpesten namelijk dat je de levensduur van je beauty items. Oh no…

Je weet vast wel dat je mascara sneller uitdroogt als je de borstel in de tube pompt en dat het verstandig is om potjes crème stevig dicht te draaien voordat je het terug in de kast zet. Maar da’s niet alles, want als je echt het maximale uit al je beautyproducten wil halen dan is het verstandig om met de volgende dingen rekening te houden. Wedden dat je dan veel langer plezier hebt van je producten?

1. Je bewaart je producten in direct zonlicht
Misschien weet je het nog niet, maar het is dus helemaal niet verstandig om beautyproducten op een plek te bewaren waar het in direct zonlicht staat. Hierdoor separeren de ingrediënten van producten zoals foundation. Daarnaast zouden ingrediënten als retinol en benzoylperoxide (tegen puistjes) een verminderde werking hebben als het veel in zonlicht staat. Parfum bewaar je trouwens ook het beste op een donkere en koele plek zodat het minder snel eh… onprettig ruikt.

2. Je producten hebben een doorzichtige verpakking
Dit is niet iets waar je zelf direct iets aan kunt doen, maar producten in een doorzichtige verpakking worden sneller ‘oud’ of gaan sneller over datum. Waarom? Het schijnt dat hoe donkerder (en minder doorschijnend) de verpakking is, hoe beter het licht tegenhoudt. Zoals je net hebt gelezen is zonlicht bijvoorbeeld een boosdoener als je de levensduur van beautyproducten wil verlengen. Dus heb je flacons in huis die transparant zijn? Zorg dat die dan in ieder geval op een donkere plek opgeborgen worden.


3. Je producten hebben geen pompje

We hoeven vast niet uit te leggen dat het voor de ingrediënten en het product in het algemeen beter is als het verpakt wordt met een pomp in plaats van een dop die je op een pot moet draaien. Waarom? Iedere keer als je het product blootstelt aan de lucht komen er niet alleen bacteriën bij, maar werken de actieve ingrediënten (zie punt 1) ook steeds een beetje minder. Daarom is het aan te raden om altijd de beautyproducten te kiezen die in een verpakking met pomp komen.

4. Je pompt in de mascaratube
Voor de meiden die het niet weten: het is een slecht idee om je mascaraborstel in je mascaratube te pompen. Nee, je krijgt zo niet meer product op de borstel en ja, hierdoor verkort je de levensduur van je mascara. Iedere keer als je pompt komt er namelijk lucht bij en inmiddels is het wel duidelijk dat lucht en cosmetica niet zo goed samengaan. Maar je moet wel weer de borstel in de verpakking krijgen… hoe doe je dat dan? Het beste is om de borstel in de tube te ‘draaien’. Op die manier komt er zo min mogelijk lucht bij.

5. Je draait potjes niet goed dicht
Bijna ieder meisje heeft wel potjes in huis staan, of het nu goed is voor de levensduur van je producten of niet. Wie kan er tegenwoordig nog zonder bodybutter leven, hallo?! Maar als je dus potten crème (of make-up) in huis hebt is het verstandig dat je er altijd voor zorgt dat je de deksel goed dichtdraait. Zo komt er zo min mogelijk lucht bij en worden je producten dus niet meer blootgesteld aan bacteriën.

Lees ook:

Bron en bron

Must reads 👀