De stijl van... Joyce

Fashion door Redactie

In de rubriek "De stijl van..." interviewen wij meiden met een eigen, aparte en inspirerende stijl. Je leest over hun shoptips, eigen smaak én je kunt meteen zien hoe zij zich kleden. Watch, learn & dress!

 Dit stijl interview is met Joyce. Een creatieve fashionista uit Tilburg, te herkennen aan haar Nikon camera en van haar stijlblog Just Like Sushi. Kijk mee naar haar stijl!

de stijl van... joyce

Vertel eens wat je over jezelf. Hoe oud ben je, wat zijn je hobby’s…
Mijn naam is Joyce, bijnaam Joy, en je zou me kunnen kennen van mijn blog www.justlikesushi.com. Ik ben 22 jaar en in het dagelijks leven student Art, Communication and Design in Tilburg. Tilburg is ook de stad waar ik samenwoon met mijn vriend en 3 katten. Je kunt me bijna altijd vinden achter mijn Macbook of mijn SLR Nikon camera waar ik mijn creatieve ideeën op los laat. Verder heb ik onlangs de streetstyle contest gewonnen op StyleToday. Dus ben ik nu ook wekelijks op pad om fashionable Nederland vast te leggen. Superleuk!  Heerlijk eten, bioscoopje pakken, sushi, stedentripjes en lekker relaxen doe ik graag in het weekend. Wat ik ook graag doe is mijn blog bijhouden. Ik kan er mijn creativiteit kwijt, het is mijn eigen plekje op het wereld wijde web.

de stijl van... joyce

Hoe zou jij je stijl omschrijven?
Ik ben zelf iemand die niet graag in een hokje gestopt wilt worden en dus ook niet in een bepaalde stijl. Hoe ik me voel heeft samen met mijn mood invloed op wat ik die dag aan trek. Vaak probeer ik wel een stoer element te stoppen in mijn outfits. Bijvoorbeeld wanneer ik een schattig of sexy jurkje aan heb, wil ik daar altijd stoere boots of leer jasje mee combineren.

Shop je veel? En zoja, hoe vaak?
Dat valt eigenlijk wel mee. Ik kan een periode hebben waarin ik niks koop, maar ook periodes waar ik wat meer koop. Ik koop vooral online of in de grotere steden. En dat shoppen in de stad doe ik hooguit 1 a 2 keer per maand. Verder kun je me vaak vinden in vintage winkels en tweedehandswinkel.

de stijl van... joyce

Ben je van de dure merken of meer van de low-budget vondsten?
Ik ben niet van de hele dure merken. Ik heb het idee dat wanneer ik schoenen of een jurk van 500 euro zou kopen, dat ik het niet eens durf te dragen. Ik ben dan bang dat ik het snel vies of kapot maak. Verder vind ik het wel leuk om duurdere items te vinden in de sale. Tweedehands- en kringloopwinkels zijn een broedplaats voor leuke vondsten. Ik heb bijvoorbeeld een Burberry trenchcoat gevonden voor een prikkie bij mijn favoriete vintage winkel. Verder kun je me wel vinden in de H&M en Zara voor basics.

de stijl van... joyce

Wat is volgens jou dé modetrend van dit moment, en wat gaat er volgend seizoen hip worden?
De modetrend van nu waar ik mijzelf goed in kan vinden is de minimalistische trend. Strakke vormen, clean look, geen overbodige versieringen en simpele kleuren combi's. Deze trend kun je bijvoorbeeld terug vinden bij de collecties van Celine, Lanvin, Alexander Wang, Givenchy en Chanel. Hierin vind ik het label Acne er echt uitspringen. Als mijn budget het toe zou laten zou ik graag wat items van dit label in mijn kleding kast willen hebben.

En als ik vooruit kijk naar volgend seizoen, dan zie je trends zoals rock chic, 60's ladylike, punk fashion, bohemian look en 70's glamour. Ik denk wel dat het weer een seizoen wordt waar van alles mag en kan. Ik kijk zelf erg uit naar de 70's trend. Deze zag je al op de runway bij Marc Jacobs en ik was hier super enthousiast over. Waarschijnlijk zullen we binnenkort flared en highwaisted jeans, felle kleuren, plateau schoenen en jumpsuits gaan aantreffen in de winkels.

de stijl van... joyce

Wat zou jij nou nóóit dragen?
Hmm. Dat is een lastige vraag. Want ik heb altijd een motto: zeg nooit ‘nooit’. Maar wat ik aan me voorbij laat gaan zijn de hoge sokken/kousen, omdat die gewoon niet bij mij figuur passen. Verder zul je me ook niet zien in te schattige en tuttige kleding.

de stijl van... joyce

In welke stad shop je het liefst, en wat zijn dan je favoriete adresjes?
Ik shop het liefst in het buitenland. Favoriete steden zijn Antwerpen, Barcelona, Londen en Parijs. Bijvoorbeeld in Londen en Antwerpen, is Urban Outfitters zeker een favoriet van mij. De inrichting van de winkel is altijd een lust voor het oog. Verder verkopen ze hun eigen merk maar ook labels zoals Acne, Vivienne Westwood, See by Chloe en Stine Goya. Ook check ik altijd of er leuke vintage winkels te vinden zijn in de steden waar ik naartoe ga.

de stijl van... joyce

Heb je nog een geheime fashiontip voor de lezers?
Zorg voor een goede basis en vul deze aan met unieke items. Deze items kun je bijvoorbeeld vinden in tweedehandswinkels. Dus breng eens een bezoekje aan een vintage shop, secondhand shop of kringloopwinkel bij jou in de buurt!

Bekijk de modeblog van Joyce op JustLikeSushi.com