Lifestyle

Wil jij gezonder leven? Dit zijn onze tips & tricks

Wil jij graag wat gezonder leven, maar blijf je toch een beetje hangen in je vaste patronen? Dan struggle je vast net zoveel als wij. Je lifestyle aanpassen is ook niet niks. Daarom is Girlscene op zoek gegaan naar easy ways om jou leven een boost te geven. Lees je mee? 

1. Nieuw eten uitproberen
Variatie is alles als het om gezond eten gaat. Veel mensen hebben de neiging om maar een aantal gerechten elke week opnieuw te eten. Alle dagen weer nieuwe inspiratie opdoen is ook lastig. Maar hierdoor krijg je niet alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt. Wees daarom nooit bang om nieuwe dingen uit te proberen. Je weet maar nooit: misschien vind je wel een nieuwe favoriet!

2. Blijf in beweging
Vind je het lastig om actief te blijven? Zeker nu we allemaal veel thuis zitten is her misschien verleidelijk om de hele dag achter je laptop te blijven hangen. Wat je hierbij kan helpen is een Apple Watch. Dit slimme apparaatje houdt niet alleen je stappen bij, maar herkent ook wanneer je met bepaalde dingen bezig bent. Wanneer je buiten een wandeling aan het maken bent bijvoorbeeld. Ook houdt de Apple Watch bij hoeveel calorieën je hebt verbrand, of je genoeg staat, hoeveel trappen je hebt gelopen en hoelang je getraind hebt. Je kan ook handige challenges met jezelf aangaan om zo elke dag lekker actief te blijven. 

3. Stop met stress eten
Een stuk makkelijker gezegd dan gedaan, maar oh zo belangrijk. Stress eten is funest voor iedereen die probeert beter te eten. Bij stress eten heb je namelijk meestal niet eens honger. Probeer dus andere, gezondere manieren te vinden om met stress om te gaan.

4. Treat yourself
Heb je de afgelopen week lekker gezond gegeten en bewogen, trakteer jezelf dan om gemotiveerd te blijven. Koop die ene leuke nieuwe broek of lipstick, of gun jezelf die nieuwe app op je telefoon. Geluk zit 'm in de kleinste dingen. Inspiratie nodig? Lees hier Girlscene's favoriete apps voor vrouwen. 

5. Kook meer zelf
Of je nou op jezelf woont of met je familie: zelf koken is dé manier om gezonder te leren eten. Zo kan je ook makkelijk nieuwe dingen uitproberen en word je automatisch bewuster van wat je eet. Het is makkelijk om tijdens alle drukte van de dag vergeten op tijd te eten. Terwijl dit wel heel belangrijk is om gezond te leven. Als je niet regelmatig eet heb je meer de neiging om je helemaal vol te proppen als je eindelijk wel aan een maaltijd toe komt. Of om 's avonds nog veel te snacken. 

6. Ontwikkel een routine
Natuurlijk geven we je graag veel tips, maar het is handig om voor jezelf te bepalen waar je wat aan hebt. Vooral daarom is het belangrijk om je eigen routine te ontwikkelen. Doe wat goed voelt en plan je eet- en beweeg patroon zo dat het bij jouw dagritme past. Wees vooral niet te streng voor jezelf, dat houdt niemand vol.

Bron

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved