Beauty

Volg deze stappen als je de perfecte foundation wilt vinden

Er zijn zo van die beautyproducten waar je niet zonder kunt leven. Waar ben je bijvoorbeeld zonder een goede mascara of een foundation die je huid egaliseert? Vooral dat laatste is een product waarover we op de Girlscene redactie uren kunnen praten, want de vraag blijft waar je je holy grail foundation vindt. Wij weten inmiddels hoe en delen in dit artikel de stappen die je moet volgen zodat ook jij de perfecte foundation voor jezelf kunt vinden.

Het blijft moeilijk om een foundation te vinden die precies past bij je huidskleur en ondertoon, de juiste dekking heeft én lang genoeg op z'n plek blijft zitten. Daarnaast is het ook nog de kunst dat de foundation niet te glanzend of juist te droog oogt op je huid. Je snapt het al: het is nogal een gedoe om een goede foundation te vinden. Toch kun je het een stuk makkelijker voor jezelf maken.

1. Bepaal wat voor huidtype je hebt
Voordat je een foundation koopt moet je met verschillende dingen rekening houden. Eén punt is het bepalen van je huidtype. Waarom? Omdat je aan de hand van je huidtype een foundation gaat uitzoeken. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten foundations en guess what: die werken niet op alle huidtypen even goed. 

Kom er hier achter wat voor huidtype je hebt.

2. Kies de juiste formule
Nu je weet wat je huidtype is kies je al een stuk makkelijker de juiste foundation met de juiste formule. Maar voordat je de winkel instapt of research doet moet je je wel even inlezen. Door je te verdiepen in de verschillende foundations die nu te koop zijn is het straks veel makkelijker om er één uit te kiezen.

De afgelopen jaren waren vooral waterige foundations en de cushion foundation in opkomst. Beide producten zorgden voor een lichte dekking en glanzende finish waardoor het vooral ideaal was voor mensen die geen zware foundation willen dragen. Bovendien zijn deze foundations perfect voor meiden met een normale tot droge huid. Lees hier meer over de foundations die te koop zijn en bij welk huidtype deze passen.


3. Test de foundation uit

Misschien kost je holy grail foundation €5 en heb je daarmee ontzettende mazzel, maar het kan ook zo zijn dat je foundation over de €40 kost. Je wil dan van tevoren natuurlijk wel weten of je aankoop iedere cent waard is. Dus wat doe je dan? Vraag om een sample! Vooral bij een parfumerie doen ze er heus niet moeilijk over als je graag even een foundation thuis wil proberen. Dan kun je tenminste echt goed testen hoe de foundation met je huid samenwerkt en of 'ie wel lang genoeg blijft zitten. Wees daarom niet bang om in de parfumerie even iemand aan de mouw te trekken. Zij maken vervolgens een sample voor je waarmee je de foundation een paar dagen test. Als de foundation dan inderdaad zo fijn is als je hoopte kun je 'm afrekenen en weet je dat je geen miskoop begaat.

4. Bedenk welke dekking je nodig hebt
Ieder meisje heeft andere voorkeuren als het om foundation gaat. De één wil dat haar make-up zo naturel mogelijk eruitziet en kiest daarom liever voor een luchtige foundation. Maar misschien heb jij wel behoefte aan een goed dekkende foundation en is zo'n luchtige foundation qua dekking lang niet genoeg voor jou. Aan de hand van jouw voorkeuren kies je vervolgens veel makkelijker een foundation uit. Twijfel je toch? Vraag dan hulp in de winkel.

5. Bekijk merken met een uitgebreid aanbod
De kans dat je slaagt is hoger als je naar een counter loopt van een merk dat niet alleen veel verschillende soorten foundation heeft, maar ook veel verschillende kleuren. In de drogisterij scoor je dan bij L'Oréal Paris, maar voor de rest zou je vooral moeten kijken naar merken die je koopt bij Douglas of de Bijenkorf, mocht je het budget daarvoor hebben.


1. MAC Pro Longwear foundation €34,50


2. NYX Stay Matte Not Flat foundation €7,31


3. Clinique Chubby In The Nude foundation stick €30


4. Kiehl's BB Cream €30,50


5. L'Oréal True Match foundation €16,99


6. Rimmel Wake Me Up foundation €13,19

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook