Beauty

4 signalen dat je puisten krijgt door seks

Niets zo fijn als goede seks met de persoon waarop je zo verliefd bent. Wat zeggen we? Het is nog hartstikke goed voor je gezondheid ook. Seks verlaagt niet alleen je bloeddruk, het zorgt er ook nog eens voor dat je lekkerder slaapt en minder stress hebt. Niets wat je nu nog in de weg staat om het bed in te duiken met je vriend(in)! Maar dat seks ook een 'keerzijde' heeft blijkt. Wist je namelijk al dat je puisten kunt krijgen door een vrijpartij?

Seks is leuk, maar het is minder als dit één van de redenen blijkt te zijn dat je daarna puistjes krijgt. Nu vraag je je ongetwijfeld af hoe seks dan die onzuiverheden veroorzaakt. Well, de volgende vier dingen zorgen ervoor dat je puistjes kunt krijgen.

1. Vies beddengoed
Je weet misschien wel dat je kussen een hoop huidschilfers, talg en stof absorbeert, maar de rest van je beddengoed kan minstens zo vies zijn. Tel daar een paar seksbeurten en eventueel snacken in bed bij op en je bed is één bacterienest. Dus houd je er een actief seksleven (met de nodige zweetbeurten) op na? Dan is het verstandig om iets vaker de lakens van je bed te trekken en die in de wasmachine te stoppen. Eens per twee weken is dan echt niet genoeg. Sterker nog, je wil dan het liefst je beddengoed minstens een keer per week wassen. En ben je gevoelig voor acne? Verschoon je kussenslopen dan minstens twee keer per week.


2. Zweet

Op Girlscene heb je er misschien al eens over gelezen: als je hebt gesport is het verstandig om snel onder de douche te stappen om het zweet van je af te spoelen. Waarom? Omdat opgedroogd zweet een oorzaak is van puisten. Nu heeft niet iedereen daar last van, maar mocht je dus wel snel onzuiverheden krijgen... En laten we eerlijk zijn: een goed potje seks is al een workout an sich, dus even afspoelen (en afkoelen) kan dus helemaal geen kwaad als jullie klaar zijn.

3. Gezichtshaar
Veel meiden vinden het super sexy als een man gezichtshaar heeft, maar je voelt 'm ongetwijfeld al aankomen: ook zijn gezichtshaar is een grote boosdoener als het om puisten gaat. Merk je dat je na een flinke zoensessie bultjes op je kin krijgt? Dan durven we te wedden dat zijn baard daarvan de oorzaak is. Zodra jouw zachte huid langs zijn prikkelende baard schuurt ontstaat er nu eenmaal frictie. En die frictie levert weer de nodige irritatie op. Je talgproductie wordt namelijk gestimuleerd en poriën raken sneller verstopt. Je hoeft niet meteen te vragen of je vriend z'n baard af wil scheren, maar je kunt 'm wel aanraden om zijn gezichtshaar netjes te trimmen én te wassen.

4. Massageolie
Als iemand je wakker kan maken voor een massage ben je vast een groot fan van massageolie. Who doesn't? Zo'n olie maakt een massage nu eenmaal een stuk prettiger. Maar voordat je vriend(in) aan de slag gaat met je favoriete olie is het verstandig om even te checken of je wel olie wil gebruiken. Als je bijvoorbeeld merkt dat je last hebt van bultjes of zelfs puisten op je rug dan zou de olie daar weleens de oorzaak van kunnen zijn. Probeer de massageolie eens een tijdje te laten staan om te zien of de onzuiverheden dan wegtrekken. 

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook