Leukste winkelstraten ter wereld

Fashion door Redactie

Wanneer je op vakantie bent, zijn er een heleboel dingen die je wilt gaan doen. Één van die dingen staat waarschijnlijk al heel lang van tevoren vast en dat is namelijk hetgeen dat bijna alle vrouwen doen wanneer ze op reis zijn: shoppen.

Wanneer je in het buitenland aan het shoppen bent, kom je vaak de bekende merken tegen. Bijna in alle grote steden zit wel een H&M, een Zara, een Mango of een Berschka. Het is natuurlijk heel leuk om één van deze winkels een keer in een ander land te bekijken, maar het is ook leuk om shops in te lopen die je niet kent. Wij hebben een lijstje gemaakt met een aantal grote winkelstraten in verschillende bekende steden, zodat je precies weet waar je moet zijn.

winkelstratenDe Kalverstraat in Amsterdam

Als eerste natuurlijk onze eigen hoofdstad Amsterdam met de bekende Kalverstraat. Bijna iedereen is hier waarschijnlijk wel een keer geweest. In deze straat zitten alle bekende en betaalbare merken zoals H&M, Zara, Mango, Berschka, River Island, Pieces, New Yorker en ga zo maar door. In de Kalverstraat kun je zeker weten slagen.

winkelstratenBarcelona, de Ramblas

De Ramblas is in deze stad de bekendste straat, maar om te shoppen zijn er nog meer goede plekken. Wanneer je in Barcelona bent, moet je zeker even door de Avinguda Portal de l'Àngel lopen. Hier zitten alle bekende ketens gevestigd, maar ook zeker genoeg onbekende winkeltjes. Wanneer je klaar bent, plof je neer op een terrasje voor een koud glas Sangria en een tafel vol tapas.

winkelstratenRome

In Rome heb je een hele lange brede straat, de Via del Corso. Ook hier zitten weer genoeg hippe winkels die voor iedereen betaalbaar zijn. Onderweg stop je voor een vers gemaakte pizza of een heerlijk Italiaans ijsje. Verder zijn er heel veel kraampjes met rommelspulletjes, ook erg leuk om te bekijken.

winkelstratenEen winkelstraat in New York

Wanneer je naar New York gaat, kun je beter hele goede schoenen meenemen, want wanneer je daar gaat winkelen ben je wel even zoet. Het is dan ook lastig om één goede straat te noemen in deze wereldstad, er zijn er zo veel! Wel zijn er een aantal wijken waar je heen kunt om te shoppen, namelijk Midtown en Soho. Dit zijn de meest bekende plekken waar eindeloos veel shops zitten. Begin maar vast met sparen…

winkelstratenShoppingstreet in Istanbul

Istiklal Caddesi is bij uitstek de bekende winkelstraat van Istanbul. Je kan hier uren rondslenteren en je kijkt je ogen uit. Behalve trendy winkels, zijn er natuurlijk ook nog de grote bazaars waar je je portemonnee echt in bedwang moet houden.

winkelstratenFashioncity Parijs

Parijs is natuurlijk een echte modestad, dus daar kan je zeker weten slagen. Mede door het hoge fashiongehalte in de hoofdstad van Frankrijk, zijn er veel dure winkelstraten te vinden. Maar voor degene die geen miljoenen verdienen zijn er genoeg andere opties. Het warenhuis ‘Les Halles’ is megagroot en je kunt jezelf daar uren vermaken. Genoeg winkels waar je kunt shoppen, zonder een loterij te hebben gewonnen. Ook de Champs Elysees, de bekendste straat van Parijs, is heel leuk om af te lopen. Naast de peperdure merken Louis Vuitton en Cartier, is er ook gewoon een Hennes.

winkelstratenDubbeldekkers door de winkelstraten van Londen

Nadat je alle voorbij rijdende rode dubbeldekkers (bussen) op de foto hebt gezet en je al 20 foto’s van jezelf in een rood telefoonhokje hebt, moet er natuurlijk geshopt worden. Ga jij naar de hoofdstad van Engeland, dan moet je naar Oxford Street. In deze populaire Londense winkelstraat zitten alle bekende merken gevestigd, zoals TopShop en H&M. Ook zitten hier veel grote warenhuizen waar je zeker naar binnen moet lopen, al is het alleen maar om te kijken.

winkelstratenDe stad waar Yolanthe Cabau-Snijder tegenwoordig shopt... Milano!

Last, but not least de stad van Armani en Versace: Milaan. Deze kon natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ook weer een echte modestad, waar je zeker een keer geweest moet zijn. De langste winkelstraat in Milaan 'Buenos Aires' is gelijk ook de grootste van Europa. In deze drie kilometer lange straat, kun je je hart ophalen, voor iedereen is er wat te vinden in elke prijsklasse. Ook in de Piazza del Duomo vind je genoeg betaalbare winkels.

winkelstraten

Wanneer jij meer hebt uitgegeven dan de bedoeling was en je armen lam zijn van alle tassen, kun je nog even op een terrasje gaan zitten om mensen te kijken. Niets is zo leuk om met je zonnebril op, mensen te bespieden en al helemaal in het buitenland. Er zijn natuurlijk nog veel meer mooie steden en winkelstraten in de wereld, maar het wordt gewoon te veel om op te noemen. De bovenstaande steden zijn zeker echte aanraders om te shoppen, maar ook wat betreft cultuur snuiven!

Heb jij nog tips over goede shopsteden en straten? En in welke stad zou jij het liefst willen winkelen?

Door Myrre