Fashion

8x beautybehandelingen die jij jezelf cadeau wilt doen

Af en toe moet het kunnen om jezelf te verwennen, want het is zo nu en dan eenmaal nodig om helemaal tot rust te komen. Dit hoeft niet altijd met materialistische dingen, want je kan ook gewoon dagen inplannen waarbij je helemaal tot rust komt. Dit soort dagen maken je juist erg gelukkig door de ervaring. Daarom hebben wij voor jou de beste opties op een rijtje gezet wat je kunt doen als je wilt relaxen! 

1. Kapper
Een dagje naar de kapper is een goed idee als je al een langere tijd een ander kapsel wilt. Heerlijk in de stoel bij de kapper zitten met een kopje thee en wachten totdat je een nieuwe frisse coupe krijgt. Het is gewoon een fijn gevoel om met een nieuwe coupe de kapsalon te verlaten. 

2. Schoonheidssalon
Een schoonheidssalon is ook de ultieme plek om jezelf lekker te verwennen. Bij de meeste schoonheidssalons kun je terecht voor een gezichtsbehandeling en massage, en om wimpers en wenkbrauwen te laten doen. Genoeg redenen om te gaan dus! 

3. Zwemmen
Ga lekker een dagje naar een zwembad in de buurt om te zwemmen. Zwemmen is niet alleen heel erg rustgevend, maar het is ook goed voor je. Door een middagje heerlijk te zwemmen, creëer je rust in je hoofd. Het enige waar jij je op dat moment mee bezighoudt, is het bedenken in welk zwembad je wilt zwemmen. 

4. Spadagje inclusief massage
Een spadagje is dé perfecte cadeau voor jezelf om heerlijk te relaxen en alle stress even te vergeten. Het is niet het allergoedkoopste, maar hé eens in de zoveel tijd moet het kunnen toch? Er zijn in Nederland veel mooie sauna’s en wellness resorts waar je uit kunt kiezen. 

5. Manicure/pedicure
Met een manicure of pedicure ga je nooit de mist in. Het is de perfecte bezigheid voor als je jezelf wilt verwennen én tegelijkertijd wilt relaxen. Zoek een nagelsalon bij jou in de buurt waar je graag naartoe gaat en maak van tevoren een afspraak zodat je niet ineens voor de verrassing komt te staan dat er geen plek meer is. Een tip: zoek van tevoren via sites als We Heart It of Instagram naar inspiratie voor je nagels, want we weten allemaal hoe moeilijk het is om een keuze te maken over hoe jij je nagels wilt hebben. 

6. Föhn​bar
Is een nieuw kapsel te heftig voor je, maar vind je het gevoel van bij de kapper zijn wel heerlijk? Dan is een föhn​bar perfect voor jou! In Amsterdam is ‘De Föhn​bar’ geopend, waar je heerlijk je haren laat föhnen. Er wordt hierbij niet geknipt of gekleurd, het gaat echt alleen om het wassen en stylen van je haren. Geweldig!

7. Peeling
Vind je dat je huid wel een oppepper kan gebruiken? Overweeg dan om naar een huidkliniek te gaan voor een peeling. Hierbij wordt er een dun laagje van de bovenste huid verwijderd. Oneffenheden zoals fijne rimpels, acne en littekens worden minder zichtbaar. Er zijn verschillende soorten peelings, laat je daarom goed adviseren bij een huidkliniek welke voor jou huid het beste is. 

8. Floating
Floating is dé perfecte manier om te ontspannen op wel een heel bijzondere manier. Floating is de meest effectieve manier om stress te verminderen en helemaal tot rust te komen. Bij floating drijf je op ongeveer 30 centimeter zout water in een speciale floatcabine. De ervaring is een beetje te vergelijken met zwemmen in de Dode Zee. Het water is hetzelfde als je lichaamstemperatuur, waardoor je dus niet merkt dat je drijft op water. Hierdoor creëer je het gevoel dat je zweeft. Een erg bijzondere ervaring en het is je geld waard om een keer te proberen.

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock

Must reads 👀