Beauty

5 tips om je haar te beschermen deze winter

Door wind, regen en kou heeft ons haar heel wat te verduren in de winter. Van bevroren lokken tot gespleten punten, we moeten er allemaal maar mee dealen. Gelukkig is er voor elk probleem (bijna) altijd een oplossing, zo ook voor deze struggle. Girlscene ontdekte namelijk dat biotine dé redder in nood is en onze haren weer laat glanzen deze winter (maar gelukkig ook in de zomer, die hopelijk snel komt).

1. Biotine
Bio-wat!? Ja ladies, biotine. Biotine staat beter bekend als vitamine B7 of B8. Heb jij last van haaruitval door breekbaar haar? Eén van deze oorzaken kan zijn dat je lichaam een tekort aan biotine heeft. Biotine is namelijk erg belangrijk voor ons en zorgt voor de versterking van ons haar, huid én nagels. Ook stimuleert het de aanmaak van keratine in je haar, dit zorgt voor kracht en flexibiliteit. Biotine is dus een belangrijke vitamine voor ons vrouwen, en zeker in de winter! Droog haar breekt namelijk veel sneller, maar door het gebruik van biotine versterk je jouw breekbare haar.

Op dit moment kun je, naast bepaalde voeding, extra biotine tot je nemen door vitaminepillen te slikken, maar er komen gelukkig ook steeds meer haarverzorgingsproducten met biotine op de markt. Het helpt haaruitval tegen te gaan en je haar wordt er ook nog eens dikker en sterker van. Waarom wisten wij dit niet eerder?


2. Ga niet met nat haar op de fiets
Hoewel het natuurlijk lekker makkelijk is om je haar te drogen aan de lucht, is het wel verstandig om te wachten tot het droog is voordat je naar buiten gaat. Wanneer jij met deze koude temperaturen op de fiets stapt zonder eerst je natte lokken te drogen, bestaat er de kans dat ze bevriezen. Dat willen we niet, want dit is heel erg schadelijk voor je haar.

3. Douche niet te heet
Hoewel we het liefst uren onder de warme douche staan, raden wij dit toch ten strengste af als het gaat om je haar. Spoel je haar uit met lauwwarm water om uitdroging te voorkomen. Bonus: je haar gaat ook nog eens meer glanzen van het minder hete water.

4. Draag een muts
Heb je echt geen tijd om je haar te drogen? Draag dan een muts om je haar! Deze beschermt je haar tegen het weer. Mooi meegenomen: het beschermt ook tegen afbreken. Lang haar schuurt namelijk tegen je jas aan en de muts voorkomt dit.

5. Vermijd hitte
Dit weten we waarschijnlijk allemaal, maar we kunnen het niet vaak genoeg herhalen. Vermijd stijltangen, krultangen en andere tools die heet worden als je ze niet per se hoeft te gebruiken. Laat vaker je haren aan de lucht drogen en probeer eens krullen te maken zonder hitte. YouTube staat vol met tutorials hoe je dit het beste aanpakt. En wil je toch een warme tang gebruiken, gebruik dan een heat protection spray of crème om je haar extra te beschermen.

Lees ook:

Beeld: iStock
*Dit is een advertorial

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats als eerste een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook