Report: Meidenvaardag 2011

Fashion door Redactie

Onlangs heb je op Girlscene kunnen lezen over de Meidenvaardag van de marine. Ook hebben we 3 meiden van de marine geïnterviewd, dat kun je hier teruglezen. Én, je kon een echte V.I.P. treatment winnen naar de Meidenvaardag door een vraag te stellen op het forum. Afgelopen woensdag was het zover. Winnares Bo doet verslag!

Toen wij lezeres Bo feliciteerden, was zij heel enthousiast. Vriendinnen werden direct gebeld, haar stagebureau werd ingelicht en off she went! Benieuwd hoe zij de Meidenvaardag heeft ervaren? Lees hier het verslag van Bo!

Report: Meidenvaardag 2011

Report: Meidenvaardag 2011

Het was echt een hele leuke dag! We voelden ons de hele dag V.I.P.'s. Woensdag was het zover. ’s Ochtends vroeg werden Yvanka en ik om kwart voor 8 opgehaald. Niet in een taxi, een auto of een busje… nee, in een hele grote Hummer! Wauw, wat was het leuk om daar in te rijden. Onze Friese chauffeur Pietje was heel aardig en vriendelijk.

Report: Meidenvaardag 2011

Eenmaal onderweg deden we als echte meisjes onze make-up in de auto, met Piet aan het stuur, en de rest van de rit hebben we gezellig gekletst. Daar aangekomen, stonden we voor zo’n groot schip! We dachten even dat we verkeerd waren gereden. Bemanningsleden keken vanaf het dek toe hoe wij, zo charmant mogelijk natuurlijk, uit de Hummer probeerden te stappen.

Kris, een van de meiden van het Girlscene interview, stond in de verte en kwam naar ons toe gelopen om ons te verwelkomen. We werden zo leuk ontvangen! We liepen het schip op en zagen meteen heel veel flitsende camera’s. Alsof paparazzi ons stond op te wachten… Nog geen 5 minuten op het schip en we voelden ons al echte V.I.P.'s! We werden voorgesteld aan de commandant en gingen samen met hem en Kris in zijn kajuit een kopje koffie drinken. Het was leuk om de commandant te ontmoeten. Hij heeft ons van alles verteld over de marine.

Op dat moment kwamen ook alle andere meiden die zich hadden ingeschreven voor de Meidenvaardag en werden we geïnformeerd over de safety instructies, voor áls het mis zou gaan. Yvanka en ik gingen vervolgens samen met Kris naar de 'brug', dat is de plek waar de boot gestuurd wordt. Daar kregen we nog meer informatie en ik vond het super om alles te kunnen zien.

''Het was echt een hele leuke dag! We voelden ons de hele dag V.I.P.'s. Woensdag was het zover. ’s Ochtendsvroeg werden Yvanka en ik om kwart voor 8 opgehaald. Niet in een taxi, een auto of een busje… nee, in een hele grote Hummer! Wauw, wat was het leuk om daar in te rijden. Onze Friese chauffeur Pietje was heel aardig en vriendelijk.

meidenvaardag report

Toen liepen we allemaal naar het 'hek dek' omdat ze met de helikopter lieten zien hoe een drenkeling werd gered. Dat was echt zo gaaf! Toen de helikopter langs vloog kon je van dichtbij zien wie erin zaten en naar ze zwaaien. Kort daarop sprongen er 2 matrozen uit de helikopter, waarna de helikopter hen ook weer oppikte. Ook deden ze aan het touw waaraan zij hingen nog wat kunstjes. Even een showtje geven natuurlijk...

meidenvaardag report

meidenvaardag report

meidenvaardag report

We kregen ook samen met alle andere meiden een tour over het hele schip. Het is echt ongelofelijk hoe groot het schip is. Omdat de bemanning zo lang onderweg is, is er bijvoorbeeld ook een eigen bakker aan boord. Ook als er iemand ziek is of fysiotherapie nodig heeft, dan kan dat. Er is zelfs een eigen ziekenboeg, waar je kunt uitzieken of fysio kunt uitoefenen. Het doel is ook van de marine om het schip zo leefbaar mogelijk te maken.

Echte luxe is er niet. De matrozen slapen met 6 man op 1 kamer. De bedden zijn klein en het oogt als 3 grote open lades met gordijntjes ervoor. Hoe hoger je rang is, hoe groter je slaapplaats. Ook weet ik inmiddels wat er gebeurd als er een man overboord is. Ze hebben een grote demonstratie gegeven met een bootje, heel interessant om te zien. Ik heb ook een gasmasker op gehad, wat best eng is omdat je jezelf heel erg hoort ademen.

meidenvaardag report

meidenvaardag report

meidenvaardag report

Ook heb ik ''Keesje gegooid''. Als het schip weer aan wal gaat gooien ze touwen naar de kant, zodat de boot vastgemaakt kan worden. Soms moeten ze wel 20 meter gooien. Ik kon niet verder gooien dan 6 meter. Kun je nagaan! We hebben ook met een brandslang gespoten, dat was vooral erg grappig. In de middag hebben we heerlijk nasi gegeten. Bij de marine eten ze altijd warm ‘s middags, wij vonden dat helemaal niet erg, lekker juist!

Maar wat wij het aller-leukste vonden was onze eigen persoonlijke fotograaf. Nogmaals, we werden echt als V.I.P.’s behandeld. Dat was zo tof, voor een dagje. De hele dag werden we gevolgd door de fotograaf, hij heeft super veel foto's gemaakt.

meidenvaardag report

meidenvaardag report

meidenvaardag report

Aan het eind van de dag kregen we veel informatie mee over de marine en de opleidingen die je hiervoor kunt volgen. Ik kreeg opeens wel kriebels voor het werken bij de marine. Heel bijzonder. Wie weet stroom ik uiteindelijk in dat vak. Voor deze dag had ik in ieder geval een heel ander idee bij de marine. Veel mensen denken alleen maar aan een schip en een uniform, maar het is echt zo veel meer. Ook heb je veel doorstroommogelijkheden bij de Marine. Er zijn Mbo, Hbo en opleidingen op universitair niveau mogelijk.

Toen het schip weer werd aangelegd, gingen alle andere meiden in grote bussen terug naar huis, en wij als V.I.P.'s in onze eigen Hummer met chauffeur Pietje.

meidenvaardag report

Het was een geweldige dag en ik raad dan ook iedereen aan om een keer naar de Meidenvaardag te gaan! Het is een hele ervaring, ik ben zeker enthousiast geworden. Neem een kijkje op de website, daar kan je er nog veel meer over lezen.

Liefs, Bo