Lifestyle

Deze dingen moet je écht gedaan hebben als twintiger

Bereik jij bijna de magische leeftijd twintig waardoor jij officieel geen tiener meer bent? Of heb jij de twintig al bereikt en vind je het best eng dat het volwassen leven steeds dichterbij komt? Wij hebben een lijstje gemaakt met dingen die je eigenlijk wel móet hebben gedaan voor je dertigste. Want hey, nu kan het nog voordat je straks echt huisje-boompje-beestje door het leven gaat.

1. (Te) veel uitgeven aan één mode item
Gewoon omdat je er lang voor hebt gespaard en je er helemaal fantastisch in voelt als je het draagt.

2. Dromen over de toekomst
En er alles aan doen om deze dromen waar te maken.

3. Op vakantie met je beste vriendinnen
Drink cocktails, feest tot de zon opkomt en doe een wedstrijdje wie het bruinst wordt. Kortom: heb de tijd van je leven samen met je BFF’s.
 

4. Een one night stand
Single? Neem dan gewoon eens die knappe barman mee naar huis als je daar open voor staat, niemand die je tegenhoudt.

5. Om loonsverhoging vragen
Werk jij je uit de naad voor een bedrijf en weet je dat je hier eigenlijk écht te weinig voor terugkrijgt? Trek je baas eens aan zijn jasje, nee heb je, ja kun je krijgen.

6. Reis de wereld over
Of studeer een half jaar in het buitenland. Dit is een super toffe ervaring waaraan je later met veel plezier op terug kijkt.

7. Investeer in een handtas
Beloon jezelf als je een bepaald doel hebt bereikt en wees er trots op. Koop een cadeautje voor jezelf, van jezelf. Een tas is iets waar je bijvoorbeeld echt in kunt investeren. Goede tassen slijten namelijk minder snel of worden zelfs mooier naarmate je ‘m vaker gebruikt.

8. Ga make-up loos de deur uit
Omdat je er (nu nog) flawless uitziet zonder make-up! Ook al vinden wij zelf soms van niet.
 

9. Eet waar je zin in hebt
Life’s too short. Neem gewoon een koekje bij de koffie, twee hamburgers bij de McDonald’s of die kop chocolademelk. Goed excuus: hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is om af te vallen. Dus geniet ervan.

10. En eet af en toe ook gezond
Vergeet niet om er af en toe wat vitamientjes in te knallen, zodat als je straks de dertig bent gepasseerd een goede balans hebt gevonden.

11.  Breng tijd door met je (groot)ouders
Ook al woon je misschien niet meer thuis en is het drie uur reizen met de trein, zie dit niet als excuus om maanden niet langs te komen. Hoewel ze natuurlijk (nu) nog springlevend zijn, is het natuurlijk zonde als je later spijt hebt dat je ze toch niet vaker hebt opgezocht.

12. Ga feesten
En sla geen feestje af. Want je weet het: hoe ouder je wordt, hoe erger de kater.

13. Weet wie je echte vrienden zijn
Niet alle vriendschappen zijn gemaakt voor altijd. Hoewel je een vriendschap start met het idee dat jullie ‘4 ever’ vriendinnen blijven, loopt het soms toch anders dan gepland. Durf mensen los te laten als het niet meer werkt en maak meer tijd vrij voor de mensen die je gelukkig maken.

14. Geniet van het vrije leven
Natuurlijk het allerbelangrijkste: geniet van alle moment in de jaren dat je twintig bent en stiekem nog even mag doen alsof je niet volwassen bent.

Lees ook:

Beeld: iStock