News

Deze emoji hebben wij in 2016 het vaakst naar elkaar geappt

Hoera! De meiden met een iPhone kunnen hun berichtjes ein-de-lijk voorzien van de langverwachte avocado en facepalm emoji. Er zijn 72 nieuwe emoji’s bijgekomen, we zijn inmiddels de tel kwijtgeraakt hoeveel emoji’s er in totaal zijn. Toch is er één emoji die wereldwijd het meest wordt gestuurd. Staat deze emoji bij jou ook op nummer één? Kijk snel verder voor de populairste emoji van 2016. 

Wil je gewoon even de poep-emoji sturen, ben je drie minuten aan het zoeken door de hele waslijst aan emoji’s. Soms zie je door de bomen het bos niet meer! Maar er is één emoji die we altijd weten te vinden. Bedrijf Kika heeft in samenwerking met de teams van de Peking University en de University of Michigan onderzocht welke emoji wereldwijd het populairst is. 

En de winnaar is… De tears of joy emoji! Deze emoji hebben we in 2016 het vaakst naar elkaar geappt. De emoji is veruit het populairst, hij staat met maar liefst 21,25 procent bovenaan de lijst. Best leuk om te weten dat we wereldwijd vaak lachen ;-). Andere emoji’s die in de top 10 staan zijn het rode hart, de huilende emoji, de lachende emoji en de emoji met hartjesogen. 

Lees ook: 

Bron | Beeld: iStock

Must reads 👀