Lifestyle

Heftig verhaal: Had ik mijn broertje maar niet achter gelaten

6

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek 'lifestyle'. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer het verhaal van een meisje wie haar broertje verloor tijdens een rondje hardlopen.

Als een meisje van twaalf jaar had ik veel vriendinnen, ik had een top familie en mijn broertjes en zusjes waren ook heel aardig. Elke dag ging ik wel iets leuks doen na schooltijd. In de zomervakantie ging ik met mijn gezin op vakantie. De eerste week was geweldig, ik kende de buurt al goed. Ik sprak goed Turks, omdat mijn familie daar ook deels vandaan komt. Op een dag besloot ik een keer met mijn broertje te gaan hardlopen, maar dit ging mis. Hij wilde per se een andere route doen langs een saaie weg, en ik wilde precies de andere kant op. We besloten allebei onze eigen kant op te gaan, en dan elkaar weer te spreken als we thuiskwamen. Maar ik sprak hem nooit meer... Een half uur later besloot ik hem te zoeken. Ik had al een idee dat er iets mis was gegaan. En daar lag hij, in de berm langs de weg. Een Turkse man zei dat hij er niet op tijd bij was. Later bleek dat hij een hartaanval had gekregen.
 


Mijn familie was woest. Ik snap het wel, ik had gewoon met mijn broertje mee moeten gaan, achteraf. De vakantie was gelijk ten einde. Thuis wilde mijn familie me nooit meer zien, mijn vriendinnen wilde ook niks meer met me te maken hebben. Volgens hen was ik een moordenaar, die een leven van iemand kon redden maar dit niet had gedaan. Op dat moment was ik nog maar twaalf jaar oud. Toch was er iemand die me wilde opvangen met haar familie. Ik woon er nu drie jaar en ben nu vijftien. Ze is een echte goede vriendin voor me geworden en niemand gaat ons nog breken. Ik heb er helaas nog wel elke dag last van, het is iets om nooit meer te vergeten.

Lees ook:

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

6 reacties

 • 2 jaar geleden Shivani

  omg! zo vervelend ik moet letterlijk bijna huilen. Wat een gemene familie!

 • 2 jaar geleden Feelthelove

  Jij hoeft je niet schuldig te voelen, hoewel dit voor ons makkelijk te zeggen is aangezien wij niet in jouw situatie zitten. Ik snap je wel, maar probeer het een plekje te geven. Was het verstandiger om samen te blijven, samen te gaan? Dat weet ik niet, wat ik wel weet is dat jij er niks aan kunt doen. Hij had die hartaanval op elk ander moment kunnen krijgen, dus geef niet jezelf de schuld. Ook zoals Turtletimes hieronder zegt, als je erbij was - misschien had je dan ook niks kunnen doen. Ik vind het eerlijk gezegd ontzettend zwak en laf van je familie en vrienden om je te laten vallen. Het is je broertje en jij bent daar verdrietig om dus jij hebt óók steun nodig. Gelukkig woon je nu bij een lieve vriendin. Ik hoop oprecht dat je het op een dag een plekje kan geven en je hem herdenkt hoe hij was, de leuke dingen die je met hem hebt meegemaakt

 • 2 jaar geleden Arianator

  wow, wat een verhaal jeetje... ik vind het best laf van je vriendinnen van toen dat ze je moordenaar noemde, ze hadden je moeten steunen en er voor je zijn. Ik ben blij voor je dat je nu in een fijn gezin zit.

 • 2 jaar geleden Tesz

  heftig!

 • 2 jaar geleden femkexxx

  Ik vind het heel vervelend om dit te horen, zeker omdat veel famillie en vrienden je meteen laten vallen terwijl jij er ook niks aan kon doen. Zelfs als je met hem mee was gelopen kon je hem niet helpen. Geef je zelf niet de schuld!!!!

 • 2 jaar geleden Joyadai

  "Your life was tough, but you survived until here, so will you the rest of your life"

 1. 1